Türkiye Boksörler Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Menteş’in ev sahipliği yaptığı sergide, boksörlerin dünya da ilk kez uluslararası bir turnuvada sanatçı kişilikleri de sergilendi.

Boksörlerin disiplinli, centilmen, çocuklarına,  ailelerine ve vatanına bağlı naif kişiler olduğunu söyleyen Menteş’in “Aslanlı yolun aslanı” adını verdiği yağlı boya Atatürk resmi büyük ilgi gördü.

Turnuva boyunca devam eden sergide, eski boksörlerden Alp Bartu, Hasan Rüzgar, İbrahim M. Altürk, Metin Aşıkkutlu, Nazmi Menteş ve Yusuf Alikan’a ait eserler sergilendi.

Ahmet Cömert anısına Ataköy’de isminin verildiği spor salonunda düzenlenen turnuvaya 27 ülkeden 350'ye yakın sporcu katıldı. Turnuvayı salonda takip eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yaptığı açıklamada, Ahmet Cömert'in Türk boksuna önemli hizmetleri olduğunu belirterek, "Spora hizmet eden insanların böyle anılması çok güzel bir şey. Bizde vefa çok önemli bir kavram. Bu turnuvayı ömrümüz yettiğince devam ettireceğiz. Bizden sonra gelen inşalar da devam ettirecektir." diye konuştu.

Organizasyonun ilk gününde yapılan açılış seromonisine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Türkiye Boks Federasyonu başkanı Eyüp Gözgeç ve Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert de katıldı.

Ahmet Cömert Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı turnuvada erkekler ve kadınlar olmak üzere sporcular 10’ar sıklette final mücadelesi verdi. Kıran kırana geçen müsabakalar sonucunda milli takımda erkeklerde 9, kadınlarda 7 sporcu final oynamaya hak kazandı.

Final mücadelesi verecek milli sporcular şöyle:

ERKEKLER

49 kilo Muhammet Taha Kaçar, 52 kilo Barış Arıcı, 60 kilo Ümit Tepeli, 64 kilo Muhammet Gültekin, 69 kilo Necat Ekinci, 75 kilo İhsan Erdoğan, 75 kilo Serhat Güler, 81 kilo Bayram Malkan, +91 kilo Mücahit İlyas

KADINLAR

48 kilo Ayşe Çağırır, 51 kilo Busenaz Çakıroğlu, 60 kilo Esra Yıldız, 64 kilo Sema Çalışkan, 75 kilo Busenaz Sürmeneli, 81 kilo Selma Karakoyun, +81 kilo Şennur Demir

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi