Analitik bütçenin her yıl olduğu gibi, fonksiyonel ve finans tipi sınıflandırmaya tabi olarak hazırlandığını söyleyerek değerlendirmelerde bulunan Ak Partili Meclis Üyesi Sami Yapar, müdürlüklere göre tahmini harcama tutarlarını kalem kalem sıralayarak, 2020 yılı bütçesini 515 milyon olarak belirlediklerini söyledi.

2020 Yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı hakkında mecliste söz alarak öncelikle belediyeciliğin dünden bu güne şekilleniş serüvenini anlatan Sami Yapar, tarihi incelediklerinde belediyecilik uygulamalarının Hz Ömer’le başladığını, Selçuklulara kadar devam ederek Osmangazi ile birlikte Osmanlı Devleti’ne kadar geldiğini ve Tazminat Fermanına kadar çeşitli şekillerde işlemiş olduğunu söyledi.

Sanayi devrimi ile birlikte artan ihtiyaçlara karşılık, belediye adı altında olmasa da yine çeşitli birimler altında ve çeşitli uygulamalarla belediyecilik hizmetlerinin verildiğini, Cumhuriyet’in ilanı ile 1930 yılında ilk defa belediye kanunun yapıldığını ifade etti. 1994 yılına kadar ilk yapılan kanun ile yönetildiğimizi, 94 yılında İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeciliği farklı bir boyuta taşıdığını belirterek, yapılan örnek uygulamalardan bahsetti.  

2020 bütçesinin Zeytinburnu halkına hayırlı olmasını dileyen Ak Partili Sami Yapar, örnek belediyecilik uygulamalarına devam edeceklerini söyleyerek, yeni dönemin Zeytinburnu halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi