İnsana değer veren ve insan kaynağı yönetimini sadece bir fonksiyonun işi olarak görmeyip, şirket olarak sahiplenen Akçansa’nın işe alım programı sonuçlandı. Başvuruda bulunan adaylar, özgeçmişleri, gönüllü çalışmaları, iş hayatındaki hedefleri incelenerek detaylı bir mülakat sürecine alındı. Bu sürecin sonunda, Akçansa üst yönetim ekibiyle tanışarak projelerini sunan genç yetenekler son değerlendirmeye alındı ve yaklaşık 5 bin kişinin başvurduğu programda işe alımlar tamamlandı.

AKÇANSA DİJİTALE YATIRIM YAPIYOR

“Türkiye yapı malzemeleri sektörünün kalıcı liderliğine götürecek insan kaynağını şirketimiz bünyesine kattık” diyerek Akçansa’nın dijitale yatırım yaptığını belirten Genel Müdür Umut Zenar, sözlerine şöyle devam etti: “Eski köye yeni adet getirecek, Akçansa’yı Türkiye yapı malzemeleri sektörünün kalıcı liderliğine götürecek, vizyon sahibi ve yetkinlikleri çok üst düzeyde olan genç arkadaşlarımızı şirketimiz bünyesine kattık. 2004 yılında aynı programla Akçansa ailesine katılmıştım ve aradan geçen süre zarfında şirketin genel müdürlüğüne kadar yükseldim. Bu kapsamda bu programın Akçansa’nın geleceği olduğuna inanıyor ve büyük önem veriyorum.”

 “GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berrin Yılmaz, sektörün geleceğine yön verecek gençlere güvendiklerinin altını çizerek “ İşe alım programını 2 ay içerisinde hızla tamamladık. Programa başvuranlar arasından seçilenler, Akçansa içerisinde kendini en iyi şekilde ifade edebileceği iş alanını bulmayı sağlayacak rotasyon programı kapsamında Akçansa'nın İnsan Kaynakları'ndan işletmeler'e, satış'tan finans'a Akçansa’nın tüm departmanlarında 6 ay süreyle çalışacak” diye konuştu.

Akçansa’da kariyerlerine başlayan gençler VR teknolojisi ile özel olarak dizayn edilen ‘Akçansa Evreni’nde oryantasyonlarını tamamladı. Gençler Akçansa Evreni’nde sanal gerçeklik gözlüğünü takarak şirket içindeki departmanları gezdi ve kafasındaki tüm sorulara cevaplar buldu.

SENAY BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi