Mahalle delegasyonlarının tamamlanmasının ardından ilçe kongresine hazırlanan CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’na ilçe başkanlığı için adaylık başvuruları başladı. Birden fazla adayın olduğu CHP Eyüp İlçe Başkanlığı’nda şu an başkanlık görevini sürdürmekte olan CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek bir kez daha aday olduğunu açıkladı.‘Eyüpsultan’da yerel iktidarın anahtarını Genel Başkanımıza teslim etmek iddiası ile yola çıktıklarını ve bu iddianın arkasında durduklarını belirten Akçiçek, ’16 Nisan referandumunda ortaya koyduğumuz başarıyı 2019 yerel seçimlerinde de yakalayacağız’ dedi.

‘CHP Eyüp’te yerel seçimleri alacak tek partidir’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı Sinan Akçiçek, kısaca kendisini tanıttı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptıkları çalışmalar neticesinde Eyüpsultan’da görünür hale geldiğini belirten Akçiçek, ‘Muhtarlarımız kapılarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne açtı, STK’ların Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilgisi arttı, Eyüpsultan’daki muhalefet partileri ile sürekli diyalog içinde olduk. 16 Nisan referandumu Eyüpsultan için bir milattır. 16 Nisan’da taraf olduğumuz seçimlerde başarıyı yakaladık.

Bu başarı yalnız CHP’nin değil ‘Hayır’ cephesinde mücadele veren Eyüpsultan’daki tüm demokrasi güçlerinindir. Bu yüzden 16 Nisan’da ortaya koyduğumuz birliktelik ve başarıyı yerel seçimlere de taşımak zorundayız. Bunu yapabilecek, deneyim, birikim ve kadro bizde vardır. Partimiz ilçemizde artık 2019’da tartışmasız ve amasız yerel seçimleri alacak tek partidir’ diye konuştu.

Genel Başkanımızın her zaman yanında olduk’

CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek konuşmasını şöyle sürdürdü;  Partimize karşı gelişen saldırılar karşısında özellikle şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne mermi atan densize yumruğu ilk indiren kişidir.  Genel Başkanımız, Adalet Yürüyüşü’nü Ankara Güvenpark’ta başlattığında arkasında duran kişidir Sinan Akçiçek. Adalet Yürüyüşü boyunca düzenli olarak her gün araç kaldırdık. Örgütümüzün bu yürüyüşle bütünleşmesini sağladık. Yirmi gününü eksiksiz yürüyen ilçe başkanıyım. Genel Başkanımızın örgüte yönelik verdiği bütün mesajlarda her zaman yanında durduk.

‘Referandumda yakaladığımız başarıyı sürdüreceğiz’

25 yıldır ötekileştirilmiş, belediyenin kapısından mahrum bırakılan örgütümüz, 2019 Mart yerel seçimlerinde belediyenin kapısının önüne gidecek, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı’nı belediyenin duvarlarına asacak. O binanın meclis salonuna göstermelik koydukları Atatürk posterinin yerine hak ettiği posteri koyacak.  Cumhuriyet değerleriyle beraber, Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerini yerelde iktidara taşıyarak sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Tüm bunları hayata geçirmek için parti içi birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini belirten Akçiçek, ‘2019 seçimlerine giderken herkese umut olmalı,  güven vermeliyiz. Bunun için 16 Nisan referandum ruhunu sürdürmeliyiz. Çalmadık kapı bırakmamalıyız. 2019 yerel seçimlerinin hepimiz için bir fırsat olduğunu anlatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle partimize geçmişten bugüne emek vermiş tüm partililerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. ’ dedi.  

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi