Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet, Büyükçekmece’nin kardeş şehir Gelsenkirchen Belediyesi ve Büyükçekmece – Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği’nin davetlisi olarak Almanya’ya gitti.

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILACAK

Büyükçekmece Belediyesi ve Almanya’nın Gelsenkirchen Belediyesi arasında 15 yıl önce imzalanan kardeş şehir anlaşması kurulan dostluk köprüsü ve hayata geçirilen projelerle emin adımlar atıyor. Dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yanı sıra eğitim, sosyal, ekonomik alanlarda üretilen projelerle de bağlarını güçlendiren Büyükçekmece Belediyesi ve Gelsenkirchen Belediyesi önümüzdeki süreçte de çok daha önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.



"TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YIKAMAZLAR"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1923 yılında Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin çok sağlam temeller üzerine oturtulduğunun altını çizerek; “Türkiye Cumhuriyeti zaman bu türden antidemokratik girişimlerle karşılaşsa da her zaman devletiyle, milletiyle dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Bundan sonrada ayakta duracaktır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece ve Gelsenkirchen kardeş şehirleri birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler. Geceye Büyükçekmece Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği kurucularından Schalke 04 Kulübü efsanevi başkanı Gerhard Rehberg, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlarından oluşan heyet katıldı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi