Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Yakup Akkaya TBMM Genel Kurulunda yaşanan iş kazaları ile ilgili konuştu. Konuşmasında yaşanan iş kazalarının tek sorumlusunun Ak Parti iktidarı olduğunu iddia eden Akkaya konuşmasında, ”AKP’de işveren talepleri söz konusu olunca Allah korkusu artıyor. Ancak işçi lehine bir talep geldiğinde fıtrat devreye giriyor” dedi. Akkaya konuşmasının devamında Ak Parti’nin iş cinayetlerinde kaderci anlayışı benimseyerek çağdaş ülke uygulamalarını hiçe saydığını ifade etti.

‘EMEKÇİLER PİSİPİSİNE ÖLECEK’

“Biz TBMM’de ne konuşursak konuşalım imam bildiğini okumaktadır” diyen Akkaya, “İş kazalarının temel sebebi iktidarın vurdumduymazlığıdır. AKP iktidarı yaşananları “Allah’ın takdiri”, “fıtrat” olarak değerlendirmekte; bu konuyla ilgili çağdaş ülkelerin uygulamalarını ya görmemekte ya da görmezlikten gelmektedir.Kaderci anlayış geldiğimiz noktanın bir sebebidir. Biz burada ne konuşursak konuşalım imam bildiğini okumaktadır. Gene aynısı olacaktır; gene emekçiler pisipisine ölecek” diye konuştu.

‘AKP İLGİNÇ BİR PARTİ’

Akkaya; geçtiğimiz ay Meclisten geçirilen İş Mahkemeleri Kanunu ile işçinin şikâyet etme hakkı AKP milletvekillerinin oylarıyla ortadan kalktığını belirtti ve konuya ilişkin sözlerine, ”AKP ilginç bir parti; işveren talepleri söz konusu olunca Allah korkusu artıyor. Ancak işçi lehine bir talep geldiğinde; fıtrat devreye giriyor” diyerek devam etti.

Aynı konu hakkında; Mayıs 2016 yılında; aynı içerikle CHP olarak verdikleri araştırma önergesinin AKP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildiğini hatırlatan Akkaya; iş sağılığı ve iş güvenliğinin siyaset üstü bir konu olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi