20 yıldır CHP’de aktif siyaset yaptığını, partinin pek çok kademesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu söyleyen eski İl Başkan Yardımcısı Kahraman, “Projelerimi anlatıyorum çünkü hepsi Avcılar halkının huzuru ve mutluluğu için hazırlandı. Aday adaylığı bir hizmet yarışıdır ve bu hizmeti yapma görevi kime verilirse verilsin, projelerin hayata geçmesi için çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek, projelerini kendisine de anlattığını ifade eden Ali Haydar Kahraman, parti üst kurulları ile yakınlığının bilindiğini ama buna güvendiği için değil, hizmet aşkına güvendiği için aday adayı olduğunu söyledi.

Demokrasi anlamında mücadele veren ve bedeller ödeyen HDP’nin, yerel seçimlerde kilit parti olduğunu açıkça ifade eden Kahraman, Avcılar’ın demografik yapısı incelendiğinde de, HDP’nin büyük önem taşıdığını söyledi.  

PROJELERİM AVCILAR HALKININ YÜZDE YÜZÜNE HİTAP EDİYOR

Avcılar’dan Belediye Başkanlığı için talep açan Ahmet Turan Arlı’nın da katıldığı proje anlatım toplantısına, bazı ilçe ve İBB Meclis üyeleri, bazı muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinden de katılım oldu.

HDP Avcılar İlçe Eş Başkanları Şebnem Değerli ve Mahmut Çakan’ın yanı sıra, ilçe yönetim kurulunun da katıldığı toplantıda, ülkemizin birlik ve beraberliği için herkesin birbirine ihtiyacı olduğunun altını çizen Kahraman, “Farklı bakabilir, farklı düşünebiliriz ama yapılan son seçimlerden sonra ne yazık ki bu ülkede yüzde 51gerçeği var. Ben tüm projelerimi yüzde 100 için yaptım” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte Avcılar bölgesinde yaptıkları bir çalışma sonrasında, eksiklerini tespit ettiği ve projeler ürettiği Avcılar’ın kanaat önderleri ile görüştüğünü ve sonrasında da aday adayı olma konusunda hep birlikte karar verdiklerini söyleyen Kahraman, projelerini anlattı.

AVCILAR’A SOKAĞIN ORTAK AKLI

Avcılar sokak ve sandık ittifakının en ağır basacağı ilçelerden bir tanesidir. Sandık birlikteliğinden en az hasarla çıkan bir adayla Avcılar’da seçim kolaylıkla kazanılır. Biz 2014’te Avcılar’ı 103 bin oyla kazandık. AKP o dönem 96 bin oy aldı.

HDP 11 bin, MHP ise 24 bin oy aldı. O gün itibari ile İYİ Parti yoktu. 2018’e geldiğimizde ise tam tersi bir rakamla karşı karşıyayız. AKP 92 bin, CHP 86 bin, HDP ise Avcılar’da 34 bin oy oranı ile 3. parti konumunda. İyi Parti 21, MHP ise 20 bin oy oranı ile birbirine çok yakın.

ÖZGÜRLÜK ARAYIŞINDA OLAN SEÇMENLE BİR ARADA OLMALIYIZ

Bu verilerden yola çıkarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakınca Muharrem İnce 116 bin oy oranıyla birinci, R. Tayyip Erdoğan 110 bin oy ile ikincidir. Selahattin Demirtaş ise 18 bine yakın oy oranıyla yine üçüncü oldu. Oy oranlarına bakınca bizlerin sadece Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini ön plana çıkararak değil, politik oyları örgütleyerek ve özgürlük arayışında olan seçmenlerle sokakta ve sandıkta birleşerek başarılı olabiliriz.

BÜYÜK İSTANBUL KÜTÜPHANESİ

İstanbul’umuzun diğer dünya şehirleri gibi büyük bir bilimsel kütüphanesi yok. İstanbul'un en büyük kütüphanesini Avcılar'da belirlediğimiz E5 kenarı 60 bin metre kare alanda kuracağız. Bu kütüphane öğrencilerin her türlü akademik kitaba ulaşabileceği bilim yuvası olacak. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’nden ücretsiz ring seferleri ile öğrencilerimizin ulaşım sorununu da çözeceğiz.

İstanbul’un en büyük kütüphanesi özelliğini taşıyacak bu alanımız, Eğitim ve Kültür Köyü olarak içerisinde fotoğraf atölyesi, piyano, sinema, tiyatro, sergi salonu, çocuk konuk evi ve birçok enstrüman atölyesinin de olduğu büyük bir yeşil alan içerisinde inşa edilecek. Bu proje dünyada benzer kütüphanelerden esinlenerek geliştirilmiştir

GÜNEŞ PANELLERİ ELEKTİRİK ÜRETİM PROJESİ

Avcılar bir tarafı deniz, bir tarafı göl ile çevrili bir İstanbul’un incisi bir ilçedir. İlçemizin katma değerini arttırmak, üretime katkı sağlamak ve üreten belediyecilik modeli oluşturmak için göl üzerine güneş panelleri kuracağız.

Göle sıfır Firüzköy bölgesine de büyük bir santral inşa ederek elektrik üreteceğiz. Bu proje ile ilk etapta ibadethane ve okul gibi kamu kurumlarının elektriğini üretecek, sonrasında da ilçenin elektrik kullanımını karşılamayı hedeflemekteyiz. Böylelikle küçük bir ilçe belediyesi ile ne kadar büyük bir üretim mekanizması kurulabileceğini tüm Türkiye'ye gösterebileceğiz. Japonya’dan esinlenerek tasarlanan projemiz 4 yıl içerisinde kendini amorti etmektedir.

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ PROJESİ

Merkez bir ilçe olmasına karşılık Avcılar’ın özellikle Yeşilkent Mahallesi ve çevresinde çok miktarda kağıt, metal, plastik ve benzeri ürünler toplayarak çekçekçilik işi yapan vatandaşımız bulunmaktadır. Bu bölgenin refah seviyesi de, partimizin bu bölgeden aldığı oy oranı da aynı seviyede düşüktür. Bölge içerisinde tespit ettiğimiz bir alanda ‘Geri Dönüşüm Tesisi’ kurarak hem bu düzensizliği ortadan kaldıracağız, hem de üreten belediyeciliğe örnek olacağız.

İlçemizde yıllık ortalama 160 bin ton atık çöp çıkmaktadır. Bu atıkların 110 bin tonu geri dönüşüme kazandırılabilir durumda. Geri dönüşümde değerlendirilecek atıklardan elde edeceğimiz aylık gelir ise yaklaşık 10 milyon TL civarında.

HALK KART VE SEMT MARKETLERİ

Avcılar Halk Kart

Avcılar'da dar gelirli vatandaşlarımız için ‘Avcılar Halk Kart’ adı altında bir kart uygulamasını hayata geçireceğiz. Ailenin ekonomik durumuna göre 3000 TL gelirin altında olanlara aylık 400 ila 800 lira arası para yüklemesi yapılacak. Böylelikle ayda 10 bin aileye ortalama 6 milyon TL nakdi yardım yapılacaktır. Ayrıca geri dönüşüme sunacakları katkı oranında kartlarına lira yüklemesi yapılacak.

Semt Market

Avcılar'ın Merkez, Yeşilkent ve Parseller mahallelerinde toplamda 3 tane ‘Semt Marketi’ kurulacak. Sadece temel ihtiyaçların satılacağı bu marketlerde, Avcılar Halk Kart sahibi vatandaşlarımız alışverişlerini yapabilecek. Semt Marketlerimize ürün temininde kooperatiflerimizle iş birliği içerisinde olacağız.

AVCILAR GÖL YOLU ve YAŞAM VADİSİ PROJESİ

Firuzköy Göl Yolu Projesi

Gümüşpala Mahallesi’nden başlayarak Firuzköy, Yeşilkent ve Tahtakale mahallelerini de içine alan bir güzergâhla Küçükçekmece Gölü kıyısına uzanan bir sahil yolu yapacağız. Böylelikle halkın enerjisini atabileceği, üzerinde kent ormanlarının da oluşturulacağı yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor alanları, kuş yuvaları, kedi evlerinin de olduğu devasa bir alana sahip olacağız. Bu proje Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nden esinlenerek tasarlanmıştır.

HAYVAN HASTANESİ VE AMBULANSI

Bizimle birlikte hayatı paylaşan hayvanlarımız için Avcılar’ın güzide mahallerinde dolaşacak modern bir hayvan ambulansımız olacak. Gerekli olan tüm teknik donanıma sahip ambulansımız, acil durumlarda sahipli sahipsiz tüm hayvanlarımıza müdahale edebilecek. Bizler tüm canlara sahip çıkacağız. Acil Veteriner hizmeti de sunacağımız hastanemizle, doğasına ve çevresine saygılı, hayvanları koruyan bir tesis inşa edeceğiz. Ayrıca ilçemizde vatandaşlarımız acil durumlarda hayvanlarını güvenle emanet edecekleri ‘Evcil Hayvan Misafirhanesi’ projemizi de hayata geçireceğiz.

DEPREM GÜVENLİĞİ VE KENTSEL DEĞİŞİM PROJELERİ

Başta Tahtakale ve Yeşilkent olmak üzere imar, tapu ve mülkiyet hakkı gibi hukuki sorunları bulunan mahallelerimizde vatandaşın lehine çalışmalar yürüteceğiz.

Kentsel dönüşüm ve değişim projelerinde yurttaşlarımızın deprem tehlikesine karşı güvenli, çağdaş, çevreci ve huzurlu yerleşim alanları içinde yaşamlarını sürdürebilmelerinin önünü açacağız.

Uygulayacağımız kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile otopark, yeşil alan, çarpık kentleşme gibi sorunları da gidereceğiz.

Kenti dönüştürmeyi bina yenilemenin yanı sıra kültürel değerleri ile birlikte vizyoner bir bakış açısı ile çözeceğiz

ÜRETİME DAYALI BİR MODELİ ESAS ALACAĞIZ

Projelerinden kısaca bahsettikten sonra, çalışma ekibini de gazetecilere tanıtan Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Haydar Kahraman, “İlçemizi hak ettiği şekilde yönetmek için hepinizin ortak aklına ihtiyacım var. Üretime dayalı belediyecilik anlayışı modelini esas alarak ilçemizi hep birlikte yöneteceğiz. Aklımdaki Avcılar, sokağın ortak aklı ile çok daha güzel olacak” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi