AK PARTİ BENİM YUVAM

Görev ve dava uğrunda Ak Parti’yle bütünleştiğini söyleyen Av. Mustafa Akot, “Ak parti benim yuvam. Ak parti yıllardır uğrunda hizmet ettiğim ve siyaset yaptığım ikici evimdir. Partimiz şimdiye kadar bize hangi görevi ve sorumluluğu verdiyse elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık”dedi.

AVCILAR’IN KÖTÜ GİDEN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Avcıların yıllardır kötü yönetildiğinin altını çizen Akot” Avcılar, ne acıdır ki yerel hizmet bakımından bırakın olması gereken yerde olmamasını, çok kötü bir anlayışla yönetilmektedir. Ve bu anlayış ne acıdır ki, yıllara dayanan bir süreç. İşte, ben ve AK Partinin yerel yönetim anlayışıyla Avcılar’ın makus tarihini inşallah değiştireceğiz. Biz bu kaderi değiştirmek istiyoruz, yeter diyoruz,vakit geldi diyoruz. Ve inanıyoruz 31 Mart 2019 da halk Avcılar’da gerekli değişimi sağlayacak” diyerek dosyasını ilçe başkanına teslim etti.

MUSTAFA BEYLE SİYASİ DÖNEM ARKADAŞIYIZ

Mustafa Akot’un Belediye Başkanlığı adaylık dosyasını aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan ilçe Başkanı Yaşar Karaarslan“uzun yıllardır gerek siyasi birliğimiz, gerek hukuki birliğimiz olan dava arkadaşım Av. Mustafa Akot’u çok iyi tanıyorum. Karakterini ve kişilğini çok iyi bilirim. Başta Tahtakale ve Yeşilkent mahallelerindeki hemşerilerininde kendisine olan desteğini bilirim. Çünkü ikimiz de 2012 de aynı zamanda AK Partide siyase başladık ve siyasi dönem arkadaşıyız. Bu temelde ben dosyasını Genel Merkezimize gönderecem takdir onların olacaktır” dedi.

Mustafa Akot KİMDİR ?

1971 Yılında Iğdır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Iğdır’da tamamladıktan sonra, yüksek tahsilini İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Askerlik görevine müteakip İzmir Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık görevine başladı.

2000 yılında İzmir Barosu’ndan Iğdır Barosu’na naklen gitti..

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde Iğdır Barosu Yön.Kur.Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2004 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Iğdır Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. Bu dönemlerde Iğdır Belediyesi İmar Komisyonu Üyeliği, ve Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Iğdır Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Iğdır Valiliği Tüketici Sorunları Hakem Heyeti görevinde bulundu.

2006 yılında İstanbul Barosuna naklen gelerek, Avcılar ilçesinde serbest avukatlık yapmaya başladı.

2012 yılında Ak Parti Avcılar 4.Olağan İlçe Kongresi’nde İlçe Yön.Kur. Üyeliğine seçildi. Teşkilat Baş.Yard. görevinde bulundu.  Ayrıca okul sorumlusu, mahalle koordinatörü, ilçe hatipliği, 16 Nisan  2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumunda  ilçe hatipliği,  sandık eğitmenliği, İlçe Seçim Kurulu Üyeliği, ilçe avukatlığı görevlerini yaptı.

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Avcılar Belediyesi Ak Parti Meclis Üyeliğine seçildi. 4 yıl boyunca Huk.Kom.Üyeliği görevini yaptı.

Merkezi Küçükçekmece’de olan olan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin kurucu üyeliği ve başkan yardımcılığını yaptı. Merkezi Avcılar’da bulunan Kars Ardahan Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği’nin üyesidir. Birçok sivil toplum örgütünde kuruculuk ve yöneticilik yaptı.  Halen birçok STK’da üyeliği bulunmaktadır.

Akot , Yeşilay Cemiyeti Avcılar Şubesinin yönetim kurulu üyesidir.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde aday adayı oldu. Bu nedenle 26.04.2018 tarihinde Avcılar Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa etti. Halen İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra ediyor. 

Evli ve iki çocuk babası. Orta derece de Almanca bilmektedir.

Av.Mustafa AKOT

Avcılar Belediyesi Başkan Aday Adayı

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi