Siyasi Partilerin yerel basının önemini bilmediğini, siyasete başladığı günden beri yerel basının kendisini hiç yalnız bırakmadığını ve asla vefasız olmadığını sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Akşener, yerel basının sorunlarını da çok iyi bildiğini söyledi.

Bakırköy Manzara Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltıya İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra, Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Adnan Sezgin, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şenol Bal, İl Başkanı Ersin Beyaz, bazı kurucu üyeler ve ilçe başkanları da katıldı.

SİZLER BİZİM YERELDEKİ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZSINIZ

Siyasi Parti liderlerinin de genel merkezde oturarak, Milletvekillerini, ilçe başkanlıklarını ve teşkilatlarını kontrol edemeyeceğini, kallavi abilerin gazetecileri ayağına çağırdığını, kendisinin ise gazetecilerin ayağına gitmeyi onur saydığını belirten Meral Akşener, “Sizler bizim yereldeki gözümüz, kulağımızsınız. Biz de Ak Parti’ye en büyük alternatifiz. Seçmeni ikna etmenin tek yolu da sokak sokak dolaşarak, her kapıyı çalmaktır. Seçmen de en büyük velinimetimizdir. Bu anlamda hep birlikte yol alacağız ”dedi

“BİR ARAYA GELİP DEMOKRATİK BASKI UYGULAYABİLİRSİNİZ”

Soru cevap şeklinde ilerleyen buluşmada milletvekili olduğu dönemlerde yerel basın konusunda düzenlemelere gidilmesi için gösterdiği çabayı da dile getiren Akşener, “İlgililerden randevu alıp sizleri gezdirdim. Ama sermaye problemleriniz, kırılgan yapılarınız nedeniyle başaramadık. Üzerinizde belediyelerin de etkisi var biliyorum. Gerekli birliği oluşturamadık ama dikkatleri çektik. Sürdürebilseydik sonuçlar alabilirdik. Kendi durumunuz için, size ait sorunların çözümü için siyasi görüşleriniz ortadan kalkmadan yan yana gelip hem stratejik hem de demokratik bir baskı oluşturabilme imkânınız var. Amacım yerel basına dikkat çekmek ve inanıyorum ki, şimdi sizinle görüşmek için sıraya girecekler” dedi.

SİYASET ZORUNLU BİR REKABET ALANIDIR

Siyaset alanının zorunlu bir rekabet alanı olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Rekabet ortadan kalkarsa, vatandaş kaybeder” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“BİZ KIRK KİŞİYİZ KIRKIMIZDA BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ”

Fetö ile bağlantısı olduğu sorulara da büyük bir yüreklilikle cevap veren Akşener, “Biz kırk kişiyiz, kırkımız da birbirimizi biliriz” diyerek tepki gösterdi. Kendisini ve arkadaşlarını Fetöcü olmakla suçlayanların troller olduğunu ifade ederek basın mensuplarına “Siz Tayyip beyin ya da yetkili bakanlarının ağzından böyle bir şey duydunuz mu?” diye sordu. Konuşmasına devamla, “Bu ülkeyi yönetiyorsanız ve biri için Fetöcü derseniz gereğini de yapmak zorunda kalırsınız. Benim dokunulmazlığım yok ve başından beri söylediğim şey belli. Elinde bilgisi, belgesi olan varsa ve gidip savcılıkla görüşmüyorsa hem korkaktır, hem alçaktır, hem de şerefsizdir” ifadelerini kullanarak, ülkenin çaycısını, çorbacısını, Bank Asya’da parası olanı hapse atan iktidarın neden kendisi ile ilgili somut bir gerçeği ortaya koymadığını sordu. Akşener, “Hangi siyasetçi benim sülalemde Fetöcü yok diyebilir? Kiminin damadı,  kiminin kendi, kiminin kızı kaçak. Ben buradayım” dedi.

SANDIK BİZİM NAMUSUMUZDUR

Sandık güvenliği konusunda gelen sorulara da, partisinin ve kendisinin sandık savunmasını namus olarak gördüğünü söyleyen Akşener, “Sandık güvenliği devletin görevidir ama biz bunu yapamazsak, siz bize bunun hesabını sorun” diyerek gazetecilere seslendi.

KANAL İSTANBUL’U HALA NİYE YAPARLAR ANLAMIŞ DEĞİLİM

Kanal İstanbul projesinin neden yapıldığını hala anlayamadığını söyleyen Akşener, “Bu da tıpkı şehir hastaneleri, köprüler, tüp geçit gibi bir şey. Yabancı sermayelere veriliyor, kişi garantisi veriliyor ve olan vatandaşa oluyor” ifadeleri ile, Türkiye’nin boş yere 500 Milyar Dolar borca girdiğini ve ortada da hiç bir şeyi olmadığını söyledi.

“KÜLLİYENİN 13 GÜNLÜK MASRAFI ŞEKER FABRIKALARININ BİR YILLIK AÇIĞINI KAPATIYOR”

Hükümete sert eleştirilerde bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti iktidarı için yolun sonunun göründüğünü söyledi.  Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de yapılış amacının başbakanlık birimlerini bir araya toplamak gibi doğru bir proje olduğunu ama sonrasında ipin ucunun kaçtığını ve külliyenin 13 günlük masrafının ,Türkiye’de ki Şeker Fabrikaları’nın bir yıllık zararını karşıladığını belirtti. “Bunlar, Atatürk’ü, Cumhuriyeti ve yeşili sevmiyorlar. Cumhurbaşkanının alanı Çankaya’dır ama bu şekilde değil” diyen Akşener, Ak Saray’ın efektif ve faydalı bir biçimde kullanılacağı bir alan halinde kullanılması için de çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda mücadelesinin tüm Türkiye için olduğunu söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben milletvekili olmayacağımı en başta söyleyen bir genel başkanım. Allah şahit korkmuyorum” diyerek, kahvaltıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

“TEK ADAM YÖNETİMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

"Yeniden huzur, güven ve kardeşlik duygusunu ortaya koyan bir partiyiz. Bizim çılgın projemiz yok. Mucize projemiz var. O da konuşan, müzakere eden, kuvvetli parlamentosu olan, tek adam yönetiminin ortadan kalktığı, demokratik denetleme sistemi olan mucize bir proje. Geniş bir katılımla güçlü bir anayasa hazırlamak için yola çıktık" diyen Meral Akşener, “Basının özgür olmadığı yerde, hiç bir şey özgür olmaz. Ben dün olduğu gibi bu gün de sizlerin Meral Ablasıyım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi