“İyi Parti doğu ile barışık” 

İyi Parti Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi de olan Meltem Ünal Erzen, Akşener ile Doğu programlarına katıldığını ifade ettiği açıklamasında bölgede doğu illerinin nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlardan beklenenin üzerinde oy alacaklarını iddia etti. Meltem Ünal Erzen : “Genel Başkanımız ile Doğu ve Güneydoğu illerindeki programlara katıldım. Fevkalade bir ilgi var.  Neden? Cizre Bakırköy kadar güzel olmasın ki.  Orası da bizim toprağımız, oradakilerde bizim insanlarımız. Oralardan çok güzel sonuçlar alacağız. Doğu bölgesindeki ilgi alaka seçim bölgemizdeki yöre insanının teveccühüne de sebep olacak diye düşünüyorum.  Başkalarının düşüncelerini boşa çıkaracağız. Kürt oyları konusunda endişemiz yok. Biliyorsunuz genel başkanımız bir başka Cumhurbaşkanı Adayı olan Selahattin Demirtaş’ın hapisten çıkartılıp demokratik bir şekilde yarışın içinde olması gerektiğini açıkladı. Bir adayın tutuklu bulunması mantıklı bir sebebe dayanmıyor. Doğuyu gezdik. İyi Parti doğu ile barışık. Sağlıklarında, kültürlerinde, yaşamlarında, özgürlüklerinde haklarını daha da iyileştirmek istiyorlar. Eee Kürt vatandaşımız istiyor da benim az önce ziyaretine gittiğim Kürt olmayan aile istemiyor mu? İlçe Başkanımız Fatma Hanım ile birlikte İnönü mahallemizde iki aileyi ziyaret ettik. Onlarda Kürt kardeşlerimizin istediklerinin aynılarını istiyor. Sorunları var. Biz hepsini kucaklamak istiyoruz. Bizim partimiz Türkiye partisidir. Meral Akşener büyük bir dip dalgası ile geliyor.  Milletimizle sözleştik. Sözümüzün arkasında duracağız.”

Anadolu İstanbul’a etki edecek.

Anadolu’nun İstanbul’a ışık ve işaret vereceğini ifade eden Ünal Erzen; “ İç Anadolu bölgesi inanılmaz. Konya’da Kütahya’da inanılmaz bir sevgi seliyle karşılaştık.  Anadolu’daki bu ilgi alaka eminiz ki İstanbul’a sirayet edecektir. Hakikaten bomba gibi hazırlandık. Çok kısa sürede alt yapımızı sağlamlaştırdık. Çok iyi bir ekiple yola çıktık. Hepimiz kendi gömleğimizin üzerine İyi Parti ceketi giydik. Genel Başkanımız Meral Akşener tüm Türkiye’yi geziyor. Türkiye’nin merkez bir parti ihtiyacını gördüğü için İyi Parti’yi kurduk. AKP merkeze kaymaya, merkez partiyiz demeye başlamıştı. Değil tabi görünen köy kılavuz istemez. Bu boşluğu biz doldurduk. “

“ Hepimiz toprağımızı seviyoruz”

İkinci turda Meral Akşener’in Kürt seçmenden ve sol gruplardan oy alıp alamayacağının sorulması üzerine Meltem Ünal Erzen şöyle cevap verdi: “ İdeolojik siyaset en son 90’lı yıllarda kaldı. Artık bitti. Şimdi başka bir durum var. Ülkenin bekası var. Bunu Kürt vatandaşta, Alevi vatandaşta, sünni vatandaşta görüyor. Hepimiz topraklarımızı seviyoruz. Topraklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Yalandan dolandan gözümüzün boyanmasında bıktık usandık. Korkutulmaktan bıktık usandık. OHAL’den bıktık usandık. Türkiye iyileşmek zorunda. “

“Bakırköy’de birinci olacağız”

Ünal Erzen İyi Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in siyasi hayatının 3. Bölgede geçtiğinin hatırlatılması üzerine “ Sayın Müstakbel Cumhurbaşkanımızda yıllarca bu bölgede ayakkabı eskitti. Bu mahallelerde caddelerde sokaklarda gezdi. Sayın Akşener’de şuan bizim yaptığımız gibi gazetenize gelip düşüncelerini aktardı. Halkımızın kendi bölgelerinden bir Cumhurbaşkanı çıkmasından mutluluk duyacağından şüphe etmiyorum. Bizim bu hususta sorumluluğumuz büyük fakat millet kendi adayına sahip çıkacaktır. Bölgeden oy patlaması bekliyorum. Eşim, eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Bey’de partimizde. Bende partinin Kurucusu ve Genel İdare Kurulu üyesiyim.  Bundan dolayı partimizin Bakırköy’den beklentisi büyük.  Kesinlikle birinci parti çıkacağız.” Diye konuştu.

Osman Erusta : “Hukuk rafa kalktı”

Milletvekili Adayı Avukat Osman Erusta ise AK Parti’nin Türkiye’de korku imparatorluğu yarattığını iddia ederek sözlerine şöyle devam etti. Erusta “ İnsanlar telefonla konuşmaya korkuyor. Acaba ortam dinlemesi mi var? Televizyonun sesini açalım diye korku içinde yaşıyorlar. Konuşmayalım sessiz olalım diye birbirlerini uyarıyorlar.  Bu boş bir düşünce değil, sebepleri var. Hukuk rafa kaldırıldı. En ufak bir eleştiride önüne geçildi. İnsanlar yaptırımlara maruz kaldılar. Gazeteciler tutuklandı. Baskı altında kaldılar. İnsanlar arasında kamplaşmalar oluşturuldu. Siyasi iktidar kendinden olmayanı ötekileştirildi. Bizim insanımızın sıcak, sempatik, sevecen özelliklerini artık göremez olduk. İnsanımızı tanıyamaz olduk. Tam bu dönemde Sayın Genel Başkanımız saygıdeğer kurucularla birlikte yola çıktı. Ülkenin yürüyemeyen kurumlarını iyileştirmek için yola çıktı. Bu bir sevdaydı aşkla yola çıkıldı.

“Başımız göğe erene kadar”

Çok güzel projeler,  düşünceler fiili  hayata geçirilsin diye hayal kurularak millete sunulan partimizin Sayın Genel Başkanı amansız ve olumsuz politikaları ustaca bertaraf etti. Genel Başkanımızın dahiyane siyasi düşünceleri, arkasındaki müthiş bir sinerjik ve enerjik bir ekip, bunun altında oluşturulan özverili gayretli  kendi imkanlarıyla mücadele eden bir teşkilat yapısı ile partimiz kuruldu. Ben daha önce hiç siyaset yapmadım. Bu güzel insanlarla bir arada olmaktan inanılmaz bir haz duyuyorum. Burada olmaktan çok mutlu oluyorum. Genel başkanımızın dünkü seçim beyannamesinde bahsetmiş olduğu hususlara bakınca derin bir nefes aldım. İyi ki buradayım dedim.  Manevi olarak çok rahatladım.  İyi parti program ve vaadleri gerçekleşene kadar var gücümüz ile gayret edeceğiz.  İyilik Hareketi bir toplumsal uzlaşıdır.  Türkiye cumhuriyeti muhasır medeniyetler düzeyene çıkana kadar Sayın Akşener’in tabiri ile başımız göğe erene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

“Hakikat sandığa yansıyacak”

AK Parti’nin güçlü olduğu Bağcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy gibi ilçelerdeki  gözlemlerini de sorduğumuz Erusta şöyle devam etti:  “İnsanlar hor görmek hakaret etmek kandırmak kendi çıkar ve menfaatlerini ülke çıkarı gibi göstermekle bir yere varamazsınız. Habire patinaj çekiyoruz. Ama insanımızı öyle bir kandırmışlar ki efsunlamışlar ki ne yapsalar suyun üstüne çıkıyorlar. Saf masum insanımız da kanıyor. İnsanımızın gözünü açmamız lazım.   Başakşehir’e gittim. İnsanlara dokunduk. Görüştüğümüz insanlarda Sayın Meral Akşener’e inanılmaz bir sempati var.  Böyle olursa biz sandıkları patlatırız. Beklentimin de düşüncemin de hissiyatımında kat ve kat üzerinde bir teveccüh ile karşılaştım.  Gelir düzeyi düşük seçmenin olduğu mahallelerimizde AKP’ye yatkınlık düşünülebilir ama artık öyle değil. Dar gelirli kitlenin bizden beklentisi büyük.  Tam olarak realiteyi yansıtmayan hususta insanların korkusu. Kamuoyu araştırmalarında acaba bana bir şey yaparlar mı endişesiyle AK Parti’ye oy vereceklerini beyan etmek zorunda kalıyorlar. Bu tereddüt ve endişeler ortadan kalktıktan sonra hakikat sandığa daha farklı yansıyacak.  Televizyon denilen araç her ne kadar bizi hiç göstermese de milletimiz sosyal medyadan bizleri takip etmeye devam ediyor.  Siyasi iktidar ve yanındakiler biliyor ki Meral Akşener bir dip dalga ile geliyor. Genel başkanımızın ikinci tura kalmasını istemiyor.” Şeklinde konuştu.

Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi