Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen kaz gecesi Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşti. Kars Akyaka İncedere Köyü Derneği tarafından organize edilen etkinliğin sunuculuğunu Erkan Çiçek yaptı. Geceye katılanlar arasında Bağcılar Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Şirin,  İstanbul Çevik Kuvvet Emniyet Müdürü Hakan Alpaslan Kırbaş, KAİ Dernekleri Federasyon Başkanı Gürsel İlgüz, İncedere Köy Muhtarı Oktay Keyik,  Ankara Kars Akyaka İncedere Köyü Dernek Başkanı Hüsnü Kilivar,  Arpaçay Koçköyü Dernek Başkanı Mümtaz Adıgüzel, Kakaç Köyü Dernek Başkanı Şemistan Papakçı, Arpaçay Tepecik Köyü Dernek Başkanı Tüccar Arslan, Arpaçay Kardeştepe Köyü Dernek Başkanı Harun Ocak, Arpaçay Kuyucuk Köyü Dernek Başkanı Medet Aydın, Susuz Kırkpınar Köyü Dernek Başkanı Recep Oruç ve bin kişiye yakın Kars Akyaka ile İncedere Köylüleri yerlerini aldı.

MÜZİK ŞÖLENİ KARS’A GÖTÜRDÜ

Derneğe destek sunulması açısından açık arttırma usulü ile kaz satılan programda Kafkas oyun ekibi konuklara yaptığı dans gösterisi ile görsel bir şölen sundu. Gösterinin ardından sırası ile sahne alan Halk Müzik Sanatçısı Hüseyin Uğurlu ve Halk Müzik Sanatçısı Kemal Karabulut ise Kars’ın yöresel türkülerini söyleyerek, katılımcıların İstanbul’dan Kars’a ruhsal bir yolculuk yapmalarını sağladı.  

Gecede bir konuşma yapan Kars İli Akyaka İlçesi İncedere Köy Dernek Başkanı Yavuz Nebioğlu, ‘’Kars Akyaka İncedere Köy Derneğimiz 1998 yılında yani 22 Yıl önce kuruldu. O günden bugüne yanımızda olan herkese teşekkür ederiz’’ dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

KADIN KOLLARI KURDUK, SIRA GENÇLİKTE

Derneğin 22’inci Kuruluş yıldönümünde dernek binasında da bir Âşıklar gecesi düzenlediklerinden bahseden Nebioğlu, ‘’Bu gecemize bayanlar erkeklerden daha fazla katılım sağladı. Ayrıca Çok özel birde dinleyici özelliği göstererek derneğe karşı daha duyarlı davranıyorlar. Diğer yandan bayan üyelerimiz aidatlarını zamanında hatta zamanında daha önce ödemektedirler. Huzurlarımızda hanımefendilere en samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerine sizlerden bir alkış rica ediyorum. Derneğimizde Kadınlar Kolunu kurduk. Gençlik kollarını da kurmak itiyoruz. Bunun için köyümüzün gençlerini duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.

KÖYÜMÜZDE BİRÇOK FAALİYET GERÇEKLEŞTİRDİK

Dernek olarak köyler için yaptıkları projeleri anlatan Nebioğlu, ‘’Dernek olarak Köyümüzden gelen talep üzerine Köyümüze morg yaptık. Okula bilgisayar hediye ettik, ses düzeni gönderdik ve atalarımızın yattığı mezarlığı ağaçlandırıldık. Bunun gibi gücümüzün oranında destek sunmaya çalıştık. Ve elimizden geldiği sürece daha nicelerini yapmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

OZANLAR ATIŞTI

Gecenin sonuna doğru sahne alan yöre ozanlarından Bayram Denizoğlu ve Ozan Nejdet Kuyumcu’nun atışması ve birlikte söylediği türküler katılımcıların eğlenceli bir program geçirmesini sağladı.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi