FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, geçmişten ders alan siyasetçiler demokrasiden yana tavır koydular. Geçmişten ders alan siyasi parti liderleri CHP, AK Parti ve MHP, sorunun mecliste çözüleceği konusunda hemfikir olmuşlar. Derslerine çalışmışlar ve her türlü askeri ihtilalin demokrasiye zarar getirdiğini, siyasi partilere zarar verdiğini öğrenmişler. 15 Temmuz’da da alınan bu dersin çok güzel bir sınavını verdiler. En kötü demokrasinin askeri rejimlerden daha iyi olduğunu gördük.
Bundan sonra başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı. Demokrasinin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu yaşayarak gördük. Bu ülke hepimizin ülkesi, bu havayı hep beraber teneffüs ediyoruz. Bu hava kirlenirse bundan hepimizin vücudu zarar görecektir. Havanın kirletilmemesi lazım.
Bu konuda siyasi partilerimiz de milletimizden tam not almıştır. Demokrasi bizim için vazgeçilmezdir. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz kimin liderliğinde olursa olsun her zaman sonuna kadar devletimizin yanındayız. Bir bedel ödenecekse canımızı da kanımızı da seve seve feda etmeye hazırız. Genel anlamda uzlaşı kültürünü ve hoşgörüyü ön plana almamız lazım. Bundan sonra siyasi partilerden hizmet ve proje yarışını ortaya koymalarını bekliyoruz.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi