İBB Meclisi CHP Üyesi İnş. Müh. Ali Rıza Akyüz 2017 yılı ocak ayı İBB meclis toplantısında Bakırköy İlçesinin bozulan plan bütünlüklerini, Ataköy Planlarını, Ataköy 7-8-9-10 Mahallesinde yer alan ve plan bütünlüğü bozularak imara açılan 23 dönüm yeşil alanın durumunu, Ziraat bankasına ait olan spor tesislerinin bulunduğu alana İBB tarafından yapılması düşünülen İmam Hatip Lisesini, tartışılan Başkanlık Sistemi ve olası Refarandumu Meclis kürsüsünde gerçekleştirdiği konuşması ile gündeme getirdi.



ATAKÖY’ÜN PLAN BÜTÜNLÜĞÜ BOZULDU!
Ataköy’ün Türkiye’nin planlanarak yapılan ilk ve en önemli kentleşme örneklerinden biri olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden CHP’li Ali Rıza Akyüz, “Bakırköy Ataköy sahilleri betonlaştırılarak adeta Çin Seddi gibi bir sed oluştu. Geçen Kasım ayında Ataköy 7-8-9-10 Mahallesinde 23 dönüm yeşil alan olarak ayrılan park alanına ‘Uluslararası Gençlik Merkezi’ olarak plan değişikliği yapıldı, yani plan bütünlüğü bozuldu” dedi.

Spor tesisleri alanına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi ile İmam Hatip Lisesi yapılma isteğinin, zaten stresli olan halkın iyice gerilmesine neden olacağını da sözlerine ekleyen Ali Rıza Akyüz, “Bir yandan terör stresi var. Bir yandan Başkanlık stresi var. Bir yandan dolar stresi var. Bırakalım insanlar orada spor yapsın, stresini yensin” diyerek konuşmasını sürdürdü.

ATAKÖY’DE OTURANLAR, ATAKÖY PLAJINDA HAK SAHİBİYDİLER!
Türkiye’nin planlanarak yapılan ilk ve en önemli kentleşme örneklerinden biri olan Ataköy’ün planlamasında, içerisinde çarşısı, spor yapılacak alan ve tesisleri olan, eğitim ve dini tesis alanları olan bir bütün olarak planlandığını söyleyen Akyüz “Ve hatta Türkiye’de ilk defa Ataköy Plajını kullanmasıyla ilgili de daire satın alanlara sertifika verildi. Yani orada oturanlar Ataköy Plajında da hak sahibiydiler ve bu böylece geldi” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Ataköy’ün 4 Mahalleden oluştuğunu, ne yazık ki, 5-6 sene evvelsine kadar Ataköy’de imar hareketleri olmadığını ve kendi içerisinde kısım kısım yapılarak geliştiğini sözyleyen Akyüz, “Önce sahillere el attık. Şu an sahillerde yapılmakta olan ucube binaları görüyorsunuz. Bakırköy’de sahilinde Çin Seddi gibi bir Set oluştu. Ve buradaki birçok arkadaşımızın da bunu kabulleneceğini, tasvip ettiğini de zannetmiyorum” dedi.
Geçen Kasım ayında Ataköy 7-8-9-10 Mahallesinde 23 dönüm yeşil alan olarak ayrılan park alanının ‘Uluslararası Gençlik Merkezi’ olarak plan değişikliği yapılarak plan bütünlüğünün bozulduğunu ifade eden Akyüz,  “O bölgenin işyerleri var, konut alanları var, sosyal kültürel tesis alanları var. Ona karşılık olan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak plan bütünlüğü bozuldu, 23 dönüm park alanı olan yer tekrar imara açıldı. Bölgeye ilave bir imar yoğunluğu geldi” diyerek, şimdi de yine mülkiyeti Ziraat Bankasına ait olan bir yere imam hatip yapılması ile ilgili teklif geldiğini söyledi.

TEKLİF MÜLKİYET SAHİBİNİN DEĞİL, İBB’NİN!
Mülkiyeti Ziraat Bankası’na ait olan alanın, şu an tenis kortları ve basket sahası olarak kullanıldığını ifade eden Akyüz, “Şimdi bakıyoruz teklife, mülkiyeti Ziraat Bankasına ait yere teklifi Ziraat Bankası yapmamış. Milli Eğitim Bakanlığı yapmamış. Milli Eğitim Müdürlüğü yapmamış. Teklifi burayı imam hatip lisesi yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmış. Şimdi bölgenin böyle bir ihtiyacı yok. Niye yok? Bakırköy Kartaltepe Mahallesinde bulunan Bakırköy İmam Hatip Lisesinin öğrencileri çoğunlukla Bakırköy dışından geliyor. Yani Bakırköy’de bile o okulu dolduracak bir talep yok. Bu talep yokken burayı İmam Hatip Lisesi yapmanın anlamı ne?” diye sordu.

ATAKÖY’ÜN PLAN BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZMAYALIM!
Ülke gündeminin zaten terör, başkanlık ve dolar stresi olduğunu belirten Ali Rıza Akyüz, “Bırakalım insanlar orada spor yapsın, stresini yensin. İBB’den geçen 5000’lik Planın tekrar Başkanlık olarak değerlendirilmesi istiyoruz. Yani hem plan bütünlüğünü bozmayalım hem de halkın bu spor tesis alanlarını koruyalım” dedi.

ATAMALARINI KENDİNİZİN YAPTINIZ, FETÖCÜLÜKTEN İÇERİ ATTINIZ!
Referandumla da ilgili de konuşan Akyüz, günlerdir televizyonlardan hiç tasvip etmedikleri görüntülerin yaşandığı meclis olaylarını izlediklerini ve Mecliste yaşanan bu olayların hepimize bir zararı olacağının altını çizerek, “Toplum bir gerilim haline geliyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerekli uyarıları yapıyoruz. Biz aynı uyarıları 2010 Referandumunda da yapmıştık. 2010 Referandumundaki maddelerden sadece iki tanesine karşı çıkmıştık. Dedik ki; bunlar çıksın, bu referanduma da gitmeye lüzum yok. Neydi karşı çıktığımız maddeler? Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulunun belirlenmesi. O zamanda belirlediniz, kendiniz atamaları yaptınız. Onun karşılığında Ergenekon, Balyoz davaları başladı. Ordunun içi boşaltıldı. Ve sonra bu atadığınız insanlarla 15 Temmuz Darbe girişimi ile beraber atamasını yaptığınız askerlerin, savcıların ve hakimlerin bir çoğunu FETÖ’cülükten içeri attınız. Referandum sürecinde de, Referandum sonunda da FETÖ’ya övgüler yağdırdınız” diyerek konuşmasına devam etti.

BİRİLERİ TARAFINDAN KURGULANAN ŞEYLERE ALET OLMAYALIM!
“Gençlik Kolu üyeliğinden başlayarak, Gençlik Kolu Başkanlığı yapmış, İl Başkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış Cumhurbaşkanı olmuş ve bu süreçlerin içinden gelmiş birisinin, ‘Başkanlık Sistemi’ diye tutturmasını pek anlamış değilim” diyen CHP’li Akyüz, “Tahminin, bunlar birisi tarafından kurgulanıyor ve bizler de buna alet olmayalım. Ben bu Meclisin  duyarlı olduğunu biliyorum. Bu konuda düşüncelerinizi AK Parti Genel Merkezine iletmelisiniz. Bu işin daha fazla gerginliği arttırmaması lazım. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi