BAHÇELİEVLER- Geçtiğimiz yıl Bahçelievler Belediyesi’nin hibe otomobiller karşılığında, AVM’nin üç katlı otoparkının bir katında dükkan yapımına izin veren plan değişikliğini onayladığı iddia edildiği halde belediye konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı. Geçen süre zarfında iddia edilen plan değişikliği karşısında bir girişimde bulunmayan AVM’nin kullandığı açık otoparkın belediyeye ait olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyeleri, İ. Hakkı Temel, Savaş Gül ve S. Ali Aydoğmuş, bu ay yapılan meclis toplantısında, yazılı ve sözlü önerge ile söz konusu otopark alanını sordu.

Önergeler Şu Şekilde

Belediyeye ait olan bu alan, kira karşılığında mı kullandırılmaktadır? Şayet kira karşılığı kullanılıyorsa, aylık-yıllık ne kadar kira alınmaktadır ve sözleşmesi ne kadardır? Bahçelievler’in en rantabl bölgesinde bulunan bu alanı halkın yararına yeşil alan-park olarak kullanmayı düşünüyor musunuz? 2016 model belediyeye hibe edilen Renault Marka 11 aracın konu ile alakası var mı?”

Belediye Başkanlığı’na yazılı ve sözlü önerge vererek, konuyla ilgili açıklama beklediklerini ifade eden CHP’liler, konunun takipçisi olacağını söylediler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi