CHP YDK Üyesi Turan Aydoğan, YDK üyesi Ahmet Zeytünlü, İBB Meclisi Üyesi Fatih Üstünbaş, Eski İlçe Başkanlarından Rıza Akpolat ve Seyit Ali Aydoğmuş’un da katıldığı toplantıya belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer büyük ilgi gösterdi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI TEKLİFİ BAHÇELİEVLERDEN GELDİ
Darbe girişimi üzerine olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nun ardından, ilçe belediye meclislerinin de olağanüstü toplantı yaparak bildirim yayınlaması önerisinin ilk kendilerinden geldiğini söyleyen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Mehmet Ali Özkan darbenin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini diğer darbelerden farklı olarak değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Türkiye'de bundan sonra hiçbir şey eski gibi olmaz.Darbe Kaçak Saray’a da yapılsa bizim karşı çıkmamız lazım" diyen Altay, 66 yıldır iktidar olamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye'nin güvenlik sigortası olduğunu söyledi. Yüksek hassasiyetlerin muhafaza edilmesi gerekliliğinin altını çizdi.
“Bu devleti, bu ülkeyi, bu milleti seviyoruz ama siyasi partiler iktidar olmak için vardır” diyerek konuşmasını sürdüren Altay, yaşanan bu darbe girişiminden sonra CHP ve Türkiye lehine önemli çıkarımların yapılması gerektiğini söyledi.





KURUNUN YANINDA, YAŞINDA YANMAMASI İÇİN TEDBİRLER ALMALIYIZ!
Bundan sonraki süreçte doğru politikalarla yola devam edeceklerini ifade eden Engin Altay, hükümet, devlet ve millet olarak darbecilerle en acımasız şekilde hesaplaşacaklarını, toplumsal normalleşmeyi tesis etmek için çalışacaklarını ve yasal düzenlemelerle demokrasiyi güçlendirerek, kurunun yanında yaşın da yanmaması için tedbirler alacaklarını belirtti.
Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmayacağını da sözlerine ekleyen Altay, “İnanç eksenli siyasetin sıfırlanması, ırk ve etnik aidiyet siyasetinin bitmesi lazım. Bunlar oluyorken Türkiye'yi demokratikleşme şansımız yok” dedi. Karşılıklı fikir alışverişiyle geçen toplantının ardından CHP Gurup Başkan Vekili Engin Altay, duyarlılığından dolayı İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi