Üç gün süren Çevre ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen ‘adalet’ temalı ‘Kumda Sanat Festivali’nde, sanatçılar tarafından kumdan heykeller oluşturuldu. Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin hurda atıklardan yaptığı eserler de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Çevre Sanat Günleri programında yer alan “7. Kilyos Kum Zambakları Festivali”nde de değişik aktiviler gerçekleştirildi. Ayrıca mikrokredi üyelerinin kermesi, Kilyoslu yazarların imza günü, forumlar ve Pınar Güsar Konseri de etkinlikler arasında yer aldı.

Çevre ve Sanat Günleri’nin temeli 7 yıl önce Kilyos Çevre Koruma Derneği tarafından başlatılan Kilyos Kum Zambakları Festivali ile başladı. Dernek Başkanı Güler Sönmez’in gayretiyle devam eden festivale Sarıyer Belediyesi de destek verdi. Bu arada bölgedeki bazı çevreci STK’lar da organizasyona katkı koyunca geniş kapsamlı Çevre ve Sanat Günleri doğdu.

Bu arada Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Eğitim ve Kültür Müdürü Filiz Coşkun, Çevre Müdürü Ali Güneş, Kilyos Mahalle Muhtarı Turgut Serdarlı, Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulkadirkadir Bilge, aktivist Emin Turan ve Kilyoslu sanatçı ve ebiyatçılar da giderek genişleyen bu sosyal ve kültürel organizasyona özel destek verip, içinde yer aldı.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi