Küçükçekmece Beşyol’da bulunan Küçükçekmece Belediye Anaokulu ve Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı bir protokol sonucu, iki tane gezici otobüsü dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara eğitim vermek için yollara çıkarmıştı. Yıllar sonra otobüslerden biri arızalandı ve İETT garajına çekilecekti. Onun yerine otobüsü bir süre okul bahçesine alarak kendince uzay temalı bir atölyeye çeviren Küçükçekmece Belediye Anaokulu’na destek BİC Türkiye’den geldi. Her yıl eğitimde bir sosyal sorumluluk projesine destek veren firma, okul bahçesinde ki bu otobüsün masraflarını karşılayarak, bir sanat atölyesine çevirmek için proje başlattı. Sanat Atölyesine olarak yeniden tasarlanan otobüsün açılışı yapılan bir etkinlik ile gerçekleşti. Anaokulu öğrencileri ve velilerinin bulunduğu etkinliğe ayrıca BİC Türkiye’den 37 BİC gönüllüsü katıldı. Küçük çocuklar öğretmenleri ve BİC gönüllüleri eşliğinde resim yapma, duvar boyama, parmak boyası, yemek hazırlama gibi aktivitelerde bulunurken, ayrıca  aileleriyle birlikte okul bahçesine fidan diktiler.

KAPALI BİR SINIFI OLMAYAN, EĞİTİMDE FARK YARATAN BİR OKULUZ

Sanat Atölyesi Otobüsünün açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Anaokulu Müdürü Ayfer Şahinalp, otobüsün giydirilmesi, ahşap mobilya, donanım ve iç malzemeleri gibi her türlü malzemenin BİC Türkiye tarafından temin edildiğinden bahsettiği konuşmasında, ‘’ Bizim okulumuzda kapalı bir sınıfımız yok. Bu konuda bir fark yaratıyoruz ve atölye sistemiyle çalışıyoruz. Böylece okulumuzda eğitim gören çocuklarımız için birçok atölyemizde, değişik bir eğitim ortamı sağlıyoruz. Böylece inanıyoruz ki öğrencilerimiz çok daha yaratıcı, sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekler. Bünyemizde 555 tane öğrencimiz, 200’e yakında gezici anaokulu öğrencimiz var. Sanat Atölyesi olarak tasarlanan bu otobüsümüzde kil, akrilik boya, keçeli boyalar, tuval boyama, resim tamamlama gibi okul öncesinde bir sanat etkinliği denilince aklınıza ne geliyorsa her şey yapılabilir durumda’’ dedi.

EĞİTİM VEREN GEZİCİ OTOBÜSLER YAYGINLAŞMALI

İmkan sunulursa bu otobüsü dışarıya çıkarıp, başka okullara götürmek ve oradaki öğrencilerinde sanat atölyesinden faydalanmalarını sağlamak istediklerini söyleyen Şahinalp, ‘’ Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi 5 yaş yaygınlaştırma projesi var. Bunun amacı, her çocuk okula gitmeden önce bir yıl mutlaka okul öncesi eğitim alsın. Bununla alakalı gezici otobüslerin sayısının arttırılması konusunda çalışmalar yapılıyor. Çünkü çocuklar bazı bölgelerde eğitime ulaşmakta zorlanıyorlar. Hiç bir ücret ve bedel alınmadan biz ayaklarına gidiyoruz. Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden olmayan mahallelerimize, hatta İstanbul’un başka ilçelerine konulmak üzere otobüs talep edildi. Amaç ne kadar çocuk, o kadar iyi’’ diye belirtti.

HEDEFİMİZ TÜM DÜNYA’DA 25 MİLYON ÇOCUĞA EĞİTİM SAĞLAMAK

BİC Eğitime Katkı projeleri kapsamında Küçükçekmece Belediye Anaokulu’na böyle bir sosyal sorumluluk projesinde destek olduklarına değinen BİC Türkiye Pazarlama Müdürü Deniz Uygan, ‘’ Çocukların daha iyi bir eğitime ulaşabilmesi, eşitlikçi bir eğitim için bu sene BİC tarafından 40 ülkede 40 bin kadar çocuğa aktiviteler düzenleniyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte aslında BİC’in eğitime katkı projesinin bir parçası. Geçen sene ilkini Esenyurt’ta bulunan bir anaokulunda yapmıştık, yine bir sanat atölyesi gerçekleştirdik. Çocukların yaratıcılıklarına katkıda bulunmak istiyoruz. Burada şuan 37 BİC Gönüllüsüyle birlikteyiz. Arızalı otobüsü giydirerek bir sanat atölyesine dönüştürdük, artık o bir BİC Otobüsü. Yaptığımız bu açılışta aynı zamanda çocuklarımız için boyama aktiviteleri ve yemek hazırlama gibi çeşitli aktiviteler hazırladık. Her yıl bir kere gerçekleştirdiğimiz bu projelerde ki hedefimiz, 2025 yılında BİC olarak bütün Dünya’da toplam 25 milyon çocuğa daha iyi eğitim sağlamaktır ve bunu başarmak için mücadele veriyoruz’’ diye konuştu.

ÇOCUKLARI YARATICI VE FARKLI KILACAK

BİC Kurumsal Tanıtım Departmanı Yöneticisi Cemile Gök, kurum içerisindeki görevlerinin okullara belirli dönemlerde ziyaretler oluşturarak, markanın güvenirliğini öğretmenlere anlatabilmek olduğunu söyledi. Gök konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Tabi bunu yaparken birçok okulda, aktiviteler yaparak sosyal sorumluluk projelerine destek oluyoruz. Bu yıl 2’incisini düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projemizi Küçükçekmece Belediyesi Anaokulun’da gerçekleştirdik. Bende bir Küçükçekmeceli olarak bunun bir parçası olabilmekten gurur duyuyorum. Sanat atölyemizin yapımında hem velilerimiz hem de okul müdürümüz elinden gelen desteği vererek, katkı sağladı. Otobüs atölyesinin çocukların hayal güçlerini etkileyeceğini, onları daha yaratıcı ve farklı kılacağına inanıyorum. BİC Türkiye’nin ülkemizde olması yani distribütör üzerinden gelmemesi daha iyi çalışmalar yürütmemiz açısından gerçekten çok önemli. İleride daha yoğun, daha çok öğrenci ile buluşacağımız sosyal projelerimiz olacak. BİC ürünlerinin sağlıklı olması, veliler tarafından tercih edilmesine karşılık bizde bunun geri dönüşünü ne kadar çok öğrenciye ulaşabilirsek gerçekleştiriyoruz’’ diye söyledi.

Tolga ÖZDEMİR - Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi