CHP İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale'nin yanı sıra kalabalık bir topluluğun karşıladığı İmamoğlu, belediye çalışanlarıyla selamlaştıktan sonra başkanlık makamına çıktı.

Bakırköy Belediye Meclisi’nde gurubu bulunan Ak Parti adına İBB’li Meclis Üyesi Halit Cebeci ve İlçe Meclis Üyesi Servet Toroman, MHP’Lİ Meclis Üyesi Ahmet Altun ve bazı CHP’li meclis üyelerinin de yer aldığı basına açık toplantıda, İmamoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür eden Kerimoğlu, “Bizler, İstanbul’a ve Bakırköy’e yaptığınız ve yağacağınız hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu vesile ile ana arterlerde başladığınız çalışmalar, ilçemizdeki parkların düzenlenmesi yönündeki çalışmalar ve altyapı çalışmaları ile ilgili olarak İBB’nin çok önemli hizmetleri başladı geçen ay itibariyle. Şahsınızda İBB çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bakırköy halkı bundan büyük memnuniyet duyuyor” dedi.

“İBB’DEN BEKLENTİLERİ DİNLİYORUZ”

İmamoğlu da toplantıda parti temsilcilerinin bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ziyaret ettiğimiz ilçelerde yaklaşık 3-4 saat vakit ayırarak, bizzat kendi gözlemleriyle ilçedeki sorunları ve süreçleri, İBB’den beklentileri dinliyoruz. Teknik heyetin sunumunu alıyoruz. Başkanımızla fikir birliği yapmaya çalışıyoruz. O kentin, o ilçenin büyükşehir nezdindeki önceliğine bakıyoruz. İlçe belediyesi müşterek olarak İBB ile ne yapmak istiyor… Aslında ortaya koymak istediğimiz süreç bu” diye konuştu. Geçmiş dönemde İBB ve ilçe belediyeler arasındaki iletişimin istenilen seviyede olmadığını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“39 BELEDİYE BAŞKANI BENİM KIYMETLİ YARDIMCILARIM”

“Gelir gelmez eksik gördüğüm, benim geçmiş 5 yıllık periyotta eksik gördüğüm ne varsa, bunu tamamlamak niyetindeyim. Yani İBB, 5 yıl boyunca kendisine eğer 39 ilçe belediye başkanını en kıymetli yardımcı olarak görmüyorsa, işe yanlış başlamış demektir. Hem en değerli yardımcısı görecek, hem o ilçeye ayak bastığında onunla birlikte gezip, dolaşıp, çareler bulmaya çalışacak, hem de dayanışma içerisinde olacak. Biz, seçimleri seçim döneminde bırakabildiğimiz an, memleket adına çok sağlıklı hizmet edebilmeyi başarmışız demektir. İstanbul’da iyi örnekler olduğu zaman Türkiye’ye de o yansır. Bundan hepimiz siyaset üstü sorumluyuz. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımda bu yaklaşıma sıcak bir yaklaşımla cevap verdi. Bu da memnuniyet verici. Umarım İstanbul için hep beraber en doğru kararı veririz.”

”İmamoğlu ve Kerimoğlu, konuşmaların ardından ortak masa çalışmasının yapılacağı salona geçti. İBB üst yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda, Kerimoğlu ve yardımcıları, ilçelerindeki sorunlarla ilgili sunum yaptı”

VATANDAŞ SAATLERCE BEKLEDİ

Sunumun ardından kapıda bekleyen vatandaşlara, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Özgürlük Meydanı’nı gezerek, meydanın hemen yanında bulunan metro çalışmalarını inceleyeceği ve ardından cadde esnafını selamlayacağı söylendi. Saatlerce meydanda bekleyen vatandaşlar ve partililer, İmamoğlu’nun gittiğini öğrenince, “Aşk olsun sana İmamoğlu” dedi.

ZUHURATBABA MAHALLE SAKİNLERİ, İMAMOĞLU’NA SESLENDİ

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan Zuhuratbaba Mahallesi, Yüce Spor yanında bulunan top sahasının 29 yıllığına irtifak ve intifa hakkıyla birlikte ‘Yap, işlet, devret’ modeliyle özelleştirilmesine karşı çıkan mahalle sakinleri, İmamoğlu’nu arabaya binmeden önce yakalayarak, “Zuhuratbaba top sahamız deprem toplanma alanı olsun” dedi.

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ayaküstü Zuhuratbaba top sahasıyla ilgili belediye meclisinin aldığı kararı ve karardan duydukları rahatsızlığı ifade eden mahalle sakini Şakire Şeyda Ataş’ın telefon numarasını alarak, konuyu inceleyeceğini ve mutlaka dönüş yapacağını söyleyerek alandan ayrıldı.

MEYDANDA BEKLEYENLER SİTEM ETTİ

Meydanda bekleyen ve Bakırköy’le ilgili sorunlarını dile getirmek istedikleri için saatlerce bekleyen vatandaşlar, Kerimoğlu ve teknik ekibinin Başkan İmamoğlu’na yaptığı sunumu özellikle uzattığını ve vatandaşla buluşmasına engel olduğunu iddia eden vatandaşlar, “İBB Başkanımız hiç değilse gelip Özgürlük Meydanı’nı görürdü” diyerek tahminlerde bulundu.

BAKIRKÖYLÜLER PROGRAMDAN HABERDAR EDİLMEDİ

Kerimoğlu’nun vatandaşın kendisine olan tepkilerinden haberdar olduğunu ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun bunu duymaması için böyle bir şey planlama düşündüklerini söyleyen vatandaşlar, İBB Başkanı İmamoğlu’na da sitem ederek “Aşk olsun Sana İmamoğlu” dedi.

Belediyeden ayrılan Ekrem İmamoğlu’nun sonrasında Bakırköy Cem Evi’ne gittiğini ve oradaki vatandaşlara bir konuşma yaptığını duyan bazı partililer, böyle bir programdan haberleri olmadığını söyleyerek, belediyenin programı vatandaşlara duyurmadığından şikayetçi oldu.

26 ARALIKTA İHALEYE ÇIKACAK ALANDA GEZİLMİŞ

Daha sonra Ekrem İmamoğlu’nun Başkan Kerimoğlu tarafından, Kasım 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla temellerini attığı ve 9 ila 12 ayda biteceği sözünü verdiği halde,  Kasım 2019’da hala kaba inşaat halinde duran inşaatı gezdirdiği gözlendi.

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan Bakırköy Hizmet Binası’nın bir bölümüne, sonrasında Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi yapılması yönünde karar alındı. Başkan İmamoğlu’nun da gezdiği Hizmet Binası ile ilgili bilgilerin tam olarak verilip verilmediğinden emin olmadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar, “Nikah dairesinin irtifak ve intifa hakkıyla birlikte 26 Aralık 2019’da ihaleye çıkacağı da söylendi mi?” diye sordu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi