Bakırköy’e bağlı Ataköy Mahallesi sakinleri, bölgelerinde bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin son zamanlarda çevreye verdiği kötü koku nedeniyle pencerelerini açamadıklarını, artık sağlıklarının da tehlike altında olduğunu söyleyerek yetkilileri göreve davet etti.  

KURUMLAR İLGİSİZ

Son 2 aydır yoğun bir şekilde arıtma tesisinden gelen kokudan rahatsız olan vatandaşlar, artık dayanılmayacak derecede koku ile yaşamak zorunda kaldıklarını kaydederek, kurumların ilgisizliğinden dert yandı.

Havaların ısınması ve şehre doğru esen rüzgarlarla birlikte, başta Ataköy olmak üzere şehrin birçok yerinde hissedilmeye başlanan kokuyla ilgili Bakırköy Belediyesi’nin ‘İSKİ ve Büyükşehir sorunluluğunda’ olduğunu söyleyerek ilgisiz kalmasından da şikayet eden vatandaşlar, evlerinin içine kadar sinen koku sebebiyle resmi kurumlarla irtibata geçtiklerini ama hiçbir sonuç alamadıklarından da şikayet ettiler.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

2010 yılında hizmete açılan, günlük arıtma kapasitesi 400.000 m3 olan Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Küçükçekmece ve Sultangazi İlçelerinde yaklaşık 2,5 milyonluk nüfusun atık sularını arıtmaktayken, kapasitenin artan nüfusla birlikte yetersiz olmaya başladığı da söylenenler arasında.

Özellikle geceleri ayyuka çıkan ağır kokunun nedeni belli olmazken, Ataköylü vatandaşlar yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmasını talep ettiler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi