Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Mimar Asuman Yeşilırmak’ın moderatörlüğünü yaptığı bilgilendirme paneline, Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği Başkanı Mimar Mustafa Fazlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.



Salona sığmayan bir kalabalığın dikkat çektiği toplantıda, Kentsel Dönüşüm kavramı ve uygulamalarının çerçevesini belirleyen iki yasal düzenlemenin olduğunu ifade eden Mimar Mustafa Fazlıoğlu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5366 sayılı Yıpranan Tarihî ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunların olduğunu söyledi.



Sadece imar kavramı açısından değil, demokrasi, insan hakları ve kent kültürü bağlamında da ülkemizin hak ettiği çağdaş ve gelişkin toplumsal beklentilerden uzaklaştığını, hatta daha da geriye gidiş olduğunu söyleyen Fazlıoğlu, “Yapılanlara bakınca kentsel talan, kentsel sürgün, kentsel darbe diye birçok ifade kullanabiliriz” dedi. Bu anlamda Mimarlar Odası’nın tüm vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Fazlıoğlu, “Bizler bilgi vermek ve sizi doğru yönlendirmek için varız. Kafanıza takılan en ufak şeyi gelerek bizlere sorabilirsiniz” dedi.


Söz konusu yasa hazırlıklarını yapan siyasi iradenin Kentsel dönüşümden neyi amaçladığının açık ve net olarak görüldüğünü söyleyen Fazlıoğlu, vatandaşları yaşam alanlarını sahip çıkmaya davet etti.
Karşılıklı soru cevaplarla devam eden toplantıda, vatandaşlar bu tür toplantıların sık sık yapılmasını istedi.

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi