Atatürk Oto Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keskin, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da esnaf arkadaşlarını iftarda ağırladı. Keskin çok sayıda oto sanayi esnafının katıldığı iftarda misafirlerine hitaben bir konuşma yaparak, “Ben, bizim esnaf topluluğumuzu her şeyin üstünde tutuyorum. Çünkü çok değerli bir iş yapıyoruz. Aramızda değişik mesleklerden arkadaşlarımız bulunuyor. Farklı fikirlerde olanlarımız var. Ama bizim tek gayemiz işimiz iyi yapıp, kavgasız çatışmasız yolumuza devam etmek olmalıdır” dedi.
Atatürk Oto Sanayi Kooperatifi’nin geleneksel iftar programı Sarıyer Büyükdere’deki RİVA Restaurant’ta gerçekleştirildi.. Kooperatif Başkanı Mustafa Keskin, davete katılan esnaf arkadaşıyla yakından ilgilenip, geldikleri için teşekkür etti.



“KENDİ İÇİMİZDEKİ DEĞERLERİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Dua okunup, oruçlar açıldıktan sonra bir konuşma yapan Başkan Mustafa Keskin şunları söyledi:
“Burada bir arada olmak çok güzel bir şey. Bizler yıllar içinde değişik kesimlerden gelip, beraberce büyük bir mesleki topluluk oluşturduk. Bu birliktelik aynı zamanda büyük bir güçtür. Dünya hayatı insanları bir un değirmeni gibi öğütüyor. Bugün varız yarın yokuz. Bu nedenle hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmalı, yarın ölecekmiş gibi ibadet etmeliyiz.
Bu iftarlar ise yılda bir kez bile olsa bizlerin bir araya gelmesi için bir vesile teşkil etmektedir. Gayemiz birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Aynı havayı teneffüs edip, birlikte dua edip, birlikte amin deyip, birlikte orucumuzu açıyoruz.  
Aramızda farklı mesleklere sahip olanlar olduğu gibi farklı düşünceler de olanlar da olabilir. Bu gayet doğal bir olay. Ama fikri anlamdaki farklılıklarımızı hiç bir zaman kavgaya ve çatışmaya dönüştürmemeliyiz.



Bütük Atatürk, “Herkes her şey olabilir ama zanaatkar olamaz” demiştir. İşte bu topluluk böyle bir topluluktur.
Ben, bizim bu topluluğumuzu, esnaf camiamızı her vasfın üzerinde tutuyorum. Çünkü Avrupa’nın en gelişmiş ülkerinden olan Almanya’da bir ustaya üniversite ayarında akademik diploma veriliyor, belge veriliyor. Gerçekten de oralarda sanatkarlara çok fazla kıymet veriliyor. Fakat ne yazık ki biz kendi içimizdeki kıymetlerin değerini bilemiyoruz. O kadar kıymetli meslekler icraa ediyoruz ama maalesef değeri bilinmiyor. Biz bunun değerini bilmeliyiz, bildirmeliyiz.
Çünkü yıllar önce Atatürk Oto Sanayi’ne gencecik delikanlılar olarak geldiğimizde bütün gayemiz, bütün meselemiz daha iyisini nasıl yapabiliriz, bu topluluğu daha ileriye nasıl götürebiliriz, bu sektöre nasıl bir katkımız olurdu.
Bunun için çalıştık ve şükür ki bu günlere kadar geldik. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde, çatışmadan, kavga yapmadan, işimizin en iyisini yapmaya çalışarak yolumuza devam etmeliyiz.”



Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi