İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen Bakırköy Belediye Başkan Aday Ateş Ünal Erzen’in tanıtım toplantısı İstiklal Marşı’nın okunması ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ İLE PROBLEMİ OLMAYAN HERKESLE BİRLİKTEYİZ

2004-2014 yılları arasında Türkiye’ye örnek bir belediyecilik yaparak, çalışmalarıyla kendini kanıtlamış ve samimiyetinden dolayı ağabey diye hitap ettiği Ateş Ünal Erzen’in adaylığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, “Bakırköy’ün İYİ Parti hizmetine ihtiyacı var” dedi.

Anayasanın ilk dört maddesi ile problemi olmayan hiç kimseyle problemleri olmadığını söyleyen Kavuncu, CHP ile yaptıkları güç birlikteliğini çok önemsediklerini söyleyerek, ittifak yaptıkları ilçeler için de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu içinde canla başla çalışacaklarını ifade etti. 

“İYİ Parti’nin vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ile ilgili mücadelesini konuşmak ya da tartışmak, hatta buna şüphe duymak hiç kimsenin haddine değildir” diyerek konuşmasını sürdüren Kavuncu, hala seçmen üzerinden ayrıştırma ve ötekileştirme politikasıyla siyaset yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Daha seçime girip girmeyecekleri belli olmadığı halde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Bakırköy'ün anahtarını teslim edeceğim” diyen Ateş Ünal Erzen’in, eylem ve söylemleriyle o doğrudan hiç sapmadığını belirterek, kendisine teşekkür eden Satuk Buğra Kavuncu,  maddi manevi tüm destekleri ile Ateş Ünal Erzen’in yanında olduklarını ifade etti.

ERZEN’DEN VATANDAŞLARA, “LÜTFEN AKLINIZI VE VİCDANINIZI KULLANIN” ÇAĞRISI

Kavuncu’nun ardından Kartal'da yaşanan ve yirminin üzerinde hayatını kaybeden vatandaşın olduğu faciayı anarak, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Ateş Ünal Erzen, “Bu bir kader değildir” dedi.

İstanbul'da 1 milyon 700 binin üzerinde bina olduğunu ve yüzde 70’inin deniz kumundan yapıldığını varsayarak, olası bir depremde en az 100-150 bin binanın yıkımla karşı karşıya olduğunu söyleyen Ünal Erzen, günlerdir yıkılan tek bir binanın enkazın altına dahi giremeyen bir zihniyetle yönetildiğimizi söyleyerek, “Kader değil dememin sebebi de budur. Tek bir binaya müdahale edemeyen zihniyet, olası bir depremde, 150 bin binaya nasıl müdahale edecekler” ifadeleriyle, vatandaşlara “Yanlışları ve sorunlu yönetim anlayışını düzeltecek olan yine sizlersiniz. İttifakımız sonuna kadar geçerlidir ve İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’dur. Tercihinizi yaparken lütfen aklınızı ve vicdanınızı kullanın” çağrısında bulundu.

SİYASET BİR MESLEK DEĞİLDİR!

Konuşmasının devamında Ateş Ünal Erzen, İYİ Parti kurulmadan önce Meral Akşener'in kendisiyle görüştüğünü, adaylık için söz aldığını ve bu sözü vererek yola çıktığını anlatarak, aday olmasındaki en önemli nedenlerden biri olarak da mevcut Bakırköy Belediye Başkanı’nın kendisini yanılmış ve yaptığı hizmetlerin devamını getirmemiş olmasını gösterdi.

Siyasetin bir meslek olmadığını söyleyerek siyasetten değil, yöneticilikten geldiğini belirten Ünal Erzen, "Her insan yaptığı hizmetin geleceğe yönelik bir iz bırakmasını ister. Bende 10 yıl çok severek hizmet ettiğim ve devir teslim töreninde ‘Ya Ateş abi, bana yapacak bir şey bırakmamışsın’ diyen ve yardıma her ihtiyacı olduğunda yanında olacağımı ifade ettiğim CHP’li bir başkanın, ne yazık ki aradan 2 gün geçmeden beni yanıldığımı gördüm” dedi.

DEVRİMCİLİK, ATATÜRKÇÜLÜK VE LAİKLİK LAFLA DEĞİL, İCRAATLARLA OLUR!

Bakırköy’de yaptığı tüm hizmetlerin atıl hale geldiğini, yıkıldığını, çürümeye terk edildiğini, ücretsiz hizmet verdikleri kreş ve kız yurtlarının ücretli hale geldiğini, yaş ortalaması yüksek bir ilçe olan Bakırköy’de, sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamının yok olmaya yüz tuttuğunu, ilacın ve fizik tedavinin dahi ücretsiz olduğu bir ilçeyken,  şimdilerde ise böyle anılmasından duyduğu rahatsızlığı ifade ederek konuşmasını sürdüren Ateş Ünal Erzen, “Ulu Önder M. Kemal Atatürk bugün gelip oy verse, Bakırköy’ün mevcut yönetimine oy vermez. Devrimcilik, Atatürkçülük, Laiklik lafla değil, icraatla olur" diyerek devam etti.

Yaşamını gençlere ve geleceğin sahibi çocuklara adamış biri olduğunu söyleyen Ünal Erzen, "Bundan 100 yıl sonra şu an bu salonda bulunan hiç kimse olmayacak.  Ama bizim çocuklarımız, torunlarımız olacak. Bütün amacım onlara yönelik bir şeyler bırakmaktır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

LAİK, ÇAĞDAŞ VE ATATÜRK SEVDALISI İNSANLARDAN OLUŞAN BİR İLÇEDİR BAKIRKÖY!

İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “Bakırköy laik, çağdaş ve Atatürk sevdalısı insanlardan oluşan, 2004 öncesi ANAP iktidarında olan ve yaşlı nüfusu yüksek bir ilçedir. Bakırköylü vatandaşlar oyunu partiden çok adaya göre verir. Bizi bölen olarak nitelendirecekler olacaktır. AKP gelecek diye korkutacaklardır. Biz bölen değil, birleştiren olacağız. Bölen mevcut yönetim olacaktır. Biz eski Bakırköy’ü, mutlu insanların yuvasını yeniden onlara vereceğiz. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Tüzel kişiliğine hiçbir şey demediğim ve İBB’de sonuna kadar destekleyeceğimiz Ekrem İmamoğlu’na karşılık, şu anki mevcut Bakırköy yönetiminin Atatürkçü düşünceyle ilçemizi yönettiğine inanmıyorum” dedi.

BAKIRKÖY’DE İTTİFAK YAPILMAMASININ NEDENİ BAŞKAN KERİMOĞLU’DUR

Ünal Erzen, geçtiğimiz aylarda yapılan bir meclis toplantısında konuşan ve kayıtlarla da mevcut olan Başkan Kerimoğlu’nun, İYİ Parti’yi otoparklardan türeyen bir çete olarak nitelendirdiğini hatırlatarak, Bakırköy’de ittifak yapılmamasının en büyük nedenini de, kendilerine çete diyen başkandan kaynaklandığını belirtti.

ÖNCELİKLİ PROJELERİM ÇOCUKLARA VE GENÇLERE YÖNELİK

“Bakırköy'de 10 yıl içinde bizim yaptığımız hizmetlerin hepsi bir arada Türkiye'nin tek bir ilçesinde yoktur " diyerek, Türkiye’ye rol bir belediyecilik yaptıklarını söyleyen Ateş Ünal Erzen, projelerini de yakın tarihte açıklayacağını, Bakırköy’de yıkılan ve yok olan tüm hizmetleri fazlasıyla geri getireceklerini, sonrasında gençlere ve çocuklara yönelik projeleri hayata geçireceğini söyledi.

Bakırköy’de öncelikle bir Kentsel Tasarım Atölyesi kuracağını, üniversitelerde mimarlık okuyan öğrencilerin uzmanlarla birlikte kuracakları atölyede geleceklerine yatırım yapacaklarını ve yakın tarihte kalkacağı söylenen havaalanı ile ilgili hükümetin karşısına geleceğin mirasçılarının yaptığı tasarımları koyacaklarını belirtti.

Yine gençler ve çocuklar için Teknoloji Tasarım ve Yazılım Atölyesi açacağını, tüm teknikleri sunarak geleceğin yazılımlarını yapabilecek çocukların önünü açacaklarını söyledi.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLARAK BU SAVAŞTA YERİMİZİ ALACAĞIZ

“Hiç birimiz Kurtuluş Savaşı’nı yaşayıp, mermi ya da kalem kullanmadık” diyerek, kendisinin 2004 yılında, Cumhurbaşkanı’nın şimdilerde söylediği sözleri hatırlatan Ünal Erzen, “Şimdi bulunduğumuz ortamda yaşadığımız Kurtuluş Savaşı’nı bu defa kaçırmayacağız. Hepimiz Mustafa Kemal’in Askeri olarak yerimizi alacağız. Vatanını seven herkesle birlikte bu savaşı kazanacağız” dedi.

31 MART AKŞAMI BAKIRKÖY'ÜN ANAHTARINI SAYIN AKŞENER'E GÖTÜRECEĞİZ

Konuşmasının sonunda 31 Mart akşamı Bakırköy'ün anahtarını Genel Başkanı Meral Akşener'e teslim edeceğini söyleyen Ünal Erzen, kendisini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ederek, en büyük teşekkürü ise kendisini asla yalnız bırakmayan eşi Meltem Ünal Erzen’e etti.

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Meltem Ünal Erzen, İYİ Parti Kurucu Üyelerinden Ersin Beyaz, Sevinç Gümüş, İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, Milletvekili Ümit Beyaz, Hüseyin Örs, Genel İdare Kurulu Üyesi Elmas Giregos, Vedat Yenerer, İsmet Koçak, Süleyman Sırrı Özdolap,’ın yanı sıra, Bakırköy’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Namık Öztürk, İlçe Başkanı Cem Lale, ilçe yönetimi, Zeytinburnu İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben ve çok sayıda Bakırköylü vatandaş katıldı.

Sahaya çıkmak için gün saydıklarını ve o günün geldiğini söyleyen İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Cem Lale’de, “Bakırköy iyi belediyeciliği ile tanışacak ve Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi