Bakırköy Lisesi Mezunları Derneği’ne yaptığı ziyarette, geçmiş dönemde yaptığı hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirenlerin yanı sıra, CHP’li bir üyenin tepkisiyle karşılaşan Erzen, verdiği cevapla tepki gösteren vatandaştan da tam not aldı.

İki dönem CHP’li belediye başkanı olarak görev yapan Ateş Ünal Erzen’e, “İyi Parti’den aday olmakla, partimizin oylarını bölmüş olmuyor musunuz?” diye soran partili, aldığı cevap karşısında “Benimde içim yanıyor aslında. Partimize en büyük ihaneti belediyeler yapmıştır. AKP’de zaten bundan doğmuştur. Bekaroğlu’nu da, Ekmeleddin’i de aday yapan ve partimizi bu hale düşüren bizim üstlerimizdir” dedi.

CHP’DEN ADAY ADAYI OLUP, BAŞKA PARTİYE GEÇMEDİM!

2014 yılında da CHP’den aday adayı olduğunu, 2015 seçimlerinde aday gösterilmeyince istifa edip başka partiden aday olmadığını ve CHP’li olarak kaldığını söyleyen Ateş Ünal Erzen, “CHP’den aday adayı olsaydım ve adaylığım kabul görmeyerek, İYİ Parti’den aday olsaydım bu dediğiniz doğru olurdu. Parçalanmaya gelince,  ben neyi parçalayacağım” diye sordu.

Genel siyasetle yerel siyasetin karıştırılmaması gerektiğini, belediyelerin hizmet yeri olduğunu ve parti anlamında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu’nu sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Ateş Ünal Erzen, Bakırköy’ün kendisine CHP’li diyen bir yönetimin iktidarında olduğunu iddia etti.

BAKIRKÖY İKTİDARINDA, CHP’Lİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİR YÖNETİM VAR

Zihniyeti 6 ok olmayan bir yönetimin CHP listesinden girerek, belediye yönetiminde olduğunu son 5 yıldır izlediklerini söyleyen Ünal Erzen,  “CHP’nin 6 okuna bağlı tüzel kişiliği, Bakırköy’de hükmediyor olsaydı, toplumun her kesiminde bu kadar şikâyet olur muydu?  Konuşulanların birinden bahsedebilir miydik? CHP’ye gelince, gerçek bir muhalefet partisi olarak bana kalırsa o da artık kendisine çeki düzen vermeli” dedi.

BAKIRKÖY’DEN AK PARTİ ÇIKMAZ

Bakırköy’de Ak Parti’nin çıkması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyleyen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı ile toplam oyunun Bakırköy’de yüzde 20’leri bile bulmadığını anketlerde görebildiklerini söyledi.

CHP, KİMSENİN CHP’Lİ OLARAK ÖLMESİNE İZİN VERMİYOR

Son olarak örnekleriyle, “CHP kimsenin CHP’li olarak ölmesine izin vermiyor” diyerek, tüm söylentilere karşılık konuşmadığını, gelinen noktada CHP’ye en büyük kötülüğü, CHP’yi ele geçiren kötü niyetli yöneticilerin yaptığını ifade eden Ünal Erzen, “Hepimizin saygı duyduğu Bülent Ecevit CHP’li mi öldü? DSP’yi Bülent Ecevit kurmadı mı? CHP Genel Başkanlığı yapan ve hepimizin saygıyla andığı İsmet İnönü istifa etmedi mi? İsmet İnönü CHP’li mi öldü? Partisine kırgın ve küskün öldü” diyerek, duygularını paylaştı.

Babasın yıllarca Bursa’da CHP İl Başkanlığı’nın yanı sıra, senatör adaylığı yaptığını ve İsmet İnönü’nün en yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Ünal Erzen, “Babam Hâkim olduğu dönemlerde, yıllarca Demokrat Parti’den tehditler aldı, sonrasında da görevinden alındı. Seçimi Bursa’da kaybettiğimiz zaman, Demokrat Partililer ’in kapımızın önünde neler yaptırdıklarını çok iyi hatırlarım. Bana kimse CHP’yi anlatmasın, en iyi ben bilirim” dedi.  

PARTİLER FUTBOL TAKIMI DEĞİLDİR!

Partilerin futbol takımı olmadığını, kötü ellere de geçebileceğini, mevcut durumda önemli olanın sürekli devrimcilikle altı okun altında buluşmak olduğunu söyleyen Ünal Erzen, “İddia ederek söylüyorum, şu an yönetimde olan belediye zihniyetinden çok daha fazla CHP’liyim, devrimci ruhluyum” diyerek konuşmasına devam etti.

Bakırköy’ün düzelmesi, insanlarının mutlu olabilmesi, geleceğin mirasçısı çocuklar ve gençler için aldığı bir karar doğrultusunda aday olduğunu söyleyen İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, “Bu bir parçalanma değil, Atatürkçü, çağdaş düşünce taleplerine cevap verilmediği için başka bir yerde toplanmadır. Partiyi parçalamak değil, düzeltmek söz konusudur. Türkiye’de kurulan tüm partiler Serbest Cumhuriyet Fırkası dâhil CHP menşeilidir. Gerçek Cumhuriyet Halk Partisi, 6 okun, sürekli devrimciliğin, sosyal demokrasi düşüncesinin arkasında durmak demektir. Gittiğim her yerde de şunu söylerim.  CHP’den aday adayı olan arkadaşlarımdan biri adaylaşmış olsaydı, ben aday olmayacaktım. CHP’yi parçalayan ben değilim. Yan yana dahi gelmediğim Sarıgül’ü, CHP Genel Merkezi İstanbul’a layık görüyor ama Şişli’ye layık görmüyor.  Son 5 yılda belediye meclisinde Yaşam Köyü başta olmak üzere, alınan yanlış kararlara ret oyu veren örgütün desteklediği bir kişi dahi meclis listelerinde yer almamıştır. Meclis listesinin kaç tanesi ilçe örgütünün adayıdır” diye sordu.

Erzen’i oyları bölmekle suçlayan partili, bu tür yanlış kararların Bekaroğlu ve Ekmeleddin örneğinde olduğu gibi yakın tarihte de alındığını ve partinin bunlardan dolayı büyük yara aldığını söyleyerek, “Sizi kırdıysam özür dilerim” dedi.

Aynı üzüntüyü kendisinin de yaşadığını ve günlerce uyuyamadığını söyleyen Ateş Ünal Erzen, vatandaşların endişesini anladığını söyleyerek, “Bakırköy’ü mutlu yarınlara hep birlikte götüreceğiz” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi