İyi Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, 10 yıl hizmet verdiği Bakırköy sınırlarında olan Umut Çocukları Derneği’ni ziyaret etti. Aile ortamından bir şekilde uzaklaşmış, parçalanmış ailelerin ve devlet himayesinden ayrılmış sokaklarda yaşayan, maddi manevi ihtiyaç sahibi, kötü koşullarda çalıştırılan, madde bağımlısı çocuk ve gençleri olumsuz davranış ve alışkanlıklardan arındırıp topluma ve ailelerine kazandırma amacıyla faaliyet gösteren Umut Çocukları Derneği’ne yaptığı ziyarette, gençlerden son 5 yılda neler olduğunu duyan Ateş Ünal Erzen, üzüntüden kahır olduğunu söyledi.

UMUT ÇOCUKLARI YAŞADIKLARINI ANLATTI

İYİ Parti İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte gittiği dernek ziyaretinde, Umut Çocukları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şahin tarafından karşılanan Ünal Erzen, gençlerin hazırladığı sofrada birlikte yemek yiyerek sohbet etti. Ateş Ünal Erzen döneminde, kahvaltı da dahil tüm yemeklerinin belediyenin aş evinden, haftanın 7 günü aralıksız olarak geldiğini söyleyen Umut Çocukları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şahin, “Siz görevden ayrıldıktan sonra günde bir öğün ve hafta sonu servisi de kaldırıldı başkanım” dedi. Gelen yemeklerin de yetersiz ve besin değeri düşük yemekler olduğundan dert yakınan Şahin, dernek bahçesinde tavuk ve koyun beslediklerini, Bakırköy Belediyesi’nin ‘şikayet var’ diyerek yasakladığını söyledi.

Yaklaşık 60 kişi kapasiteli dernek binalarının bakımsız olduğunu, sağlık problemleri yaşamaktan endişe duyduklarını belirterek, ısınma sorunlarının da olduğunu söyleyen Şahin, Ateş Ünal Erzen’den başkan olduğunda en azından hafta da bir kez temizlik personeli göndererek, derneklerine bir kadın, bir anne eli değmiş hissinin kendilerine huzur vereceğini söyledi. Şahin, atölyelerinde de malzeme eksiği çektiklerini belirtti.

DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLDULAR

En çokta konut alanından uzakta olan dernek binalarında, besledikleri tavuk ve koyunları ‘şikayet var’ diyerek yasaklayan Bakırköy Belediyesi’ne kızgın ve kırgın olduklarını söyleyen Ferhat Şahin, “Öncelikli amacımız burada kalan arkadaşlarımızla organik yumurta yemekti. Beslediğimiz 3-5 koyunun amacı da, derneğimize bazen bağışta bulunmak isteyen ailelerin hem adak ihtiyacını karşılamak hem de bağış yapmasına olanak sağlamaktı. Böylece derneğimizin ayakta kalma mücadelesine katkı sağlamak gibi bir amacımız da vardı. Bu konuda bize yasaklama getirileceğine, destek verilmiş olsaydı belki de ileride Umut Çocukları Derneği, hem çevre işletmelere ve vatandaşa organik yumurta ve adaylık kurban temini sağlayabilir, hem de gelir elde edebilirdi. Belki de ileride kooperatifleşmemize neden olurdu. Ama ne yazık ki destek değil, köstek oldular” diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Duydukları karşısında çok üzüldüğünü ifade eden Erzen, “İşte ben bu duyduklarım yüzünden aday oldum” diyerek, gençlere hiç merak etmemelerini, seçimlerden hemen sonra tüm istek ve taleplerinin yerine getirileceğini söyledi. “İsterseniz taahhütnamede imzalarım” diyen Erzen’e “Sözünüz bize senettir başkanım” diye cevap veren gençler, kendilerini ziyarete gelen Erzen ve ekibine çalışma atölyelerini ve barınma yerlerini gezdirerek eksiklerinin tespitini birlikte yaptılar.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi