CHP’li İBB Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu, İstanbul’un kuzeyindeki Kemerburgaz- Ağaçlı- Çiftalan bölgesinde sahile kaçak döküm yapıldığı şikayetlerini uzun süredir aldıklarını söyleyerek, İBB meclisine soru önergesi verdi. Kazanoğlu, “Böyle bir durum söz konusu ise İBB olarak buna dur dememiz lazım” dedi.

Söz konusu alanda yoğun bir şekilde hafriyat kamyon trafiği olduğunu belirten Kazanoğlu, ayrıca bu bölgede hafriyat toprağının sahile döküldüğünün görülmekte olduğunu ve halkın büyük rahatsızlık duyduğunu da ifade etti.

3’ncü Havalimanın yakınlarındaki bölgede denizin her gün yaklaşık 5 bin kamyon inşaat artığı yani hafriyatla doldurulduğunu söyleyen Kazanoğlu, Kuzey İstanbul Modern İnş AŞ diye bir şirketin, İBB’nin şirketi oan İSTAÇ’la ortak çalıştığını ve resmi olarak izin alınan bölgeye değil, denize döküm yaptıklarını söyledi.

Bu bağlamda belediye ye ait İSTAÇ'la, Kuzey İstanbul Modern İnş isimli şirketle aralarında herhangi bir sözleşme olup olmadığını sordu.

Bu iki firmanın 5296 sayılı maden sahasını, izinsiz olarak deniz kenarına döküm yapıp yapmadıklarının tespit edilmesini isteyen Kazanoğlu, izinsiz yere döküm yapan kamyonların uydu vasıtasıyla izlenip izlemediğinin de araştırılması gerektiğini belirtti.

Kamuoyunda soru işareti olan bu hususların bir an önce açığa kavuşması gerektiğini sözlerine ekleyerek, sorularının cevaplanmasını isteyen CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu,hafriyat kamyonlarının denize döktüğü molazlarla çevre katliamına sebep olduklarını da dile getirerek, “Doğal yaşamın dengesini bozuyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi