Avcılar Belediyesi’nin yarıyıl tatili için hazırladığı “Çocuk Festivali” Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı. 3’üncüsü düzenlenen Çocuk Festivali’ne bu yıl da binlerce çocuk katıldı.
Sosyal belediyecilik kavramı çerçevesinde, “Çocuk Dostu Belediyecilik” anlayışı ile hizmet vermeyi sürdüren Avcılar Belediyesi tarafından yarıyıl tatili dolayısıyla öğrenciler için hazırlanan “Çocuk Festivali” büyük ilgi gördü. Çocuklar, doyasıya eğlenerek yorgunluklarını attıkları festivalde tatilin tadını doyasıya çıkardı.
TATİLİ DOLU DOLU YAŞADILAR
Çocukların karne sevincini keyifli bir festivalle pekiştirmek istediklerini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, gazetemize yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın yarıyıl tatilini mutlu ve eğlenerek geçirmelerini istedik. Onlar için düzenlediğimiz birbirinden güzel etkinliklerle günlerini dolu dolu geçirme fırsatı buldular. Hem bugünümüz hem de yarınımız olan çocuklarımızın güçlü, özgür ve erdemli bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. ‘Çocuk Dostu’ bir belediye olarak çalışmalarımız bu yönde devam edecektir. Bizim çocuklarımızın bir şansı daha var. Çocuk bayramı olan başka hiçbir yer yok dünya üzerinde. Türkiye, 23 Nisan’ı çocuk bayramı olarak kutlayan bir ülke. Çünkü devletimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuk bayramı olarak armağan etmiştir. Bizler de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.
Velilere de bir çağrıda bulunan Dr. Toprak, her ailenin çocuklarını; bir enstrüman çalmak, bir sanat dalı ile uğraşmak veya en az bir spor dalı ile ilgilenmek yönünde teşvik etmelerini istedi. Bunun sağlıklı nesiller yetiştirme yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirten Dr. Toprak, “Avcılar’da çocuklarımız sevgiyle büyürken, aynı zamanda da sanatın ve bilimin ışığında ilerlemesine öncülük etmeye çalışıyoruz” dedi.
SANAT VE EĞLENCE DORUKTAYDI
‘Bremen Mızıkçıları, Lay Lay Lom, Benim Güzel Pabuçlarım, Yamuk Yemek ve Savaş Çiçekleri’ isimli tiyatro oyunları daha fazla Avcılarlı çocuğu sanatla buluşturmak için iki seans olarak sahnelendi. Kahraman Ördek ve Minyonlar isimli çizgi film gösterimi ile çocuklar bol kahkahalı bir gün geçirdi. . Kukla Atölyesinde maske ve kaşık kuklanın nasıl yapıldığını öğrenirlerken de yüz boyama ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan etkinliklerden çocuklar ücretsiz olarak yararlandırıldılar.
VELİLER ÇOK MEMNUN KALDI
Yoğun ilgi gören Çocuk Festivali’nde veliler çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirmelerini sağladığı için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye teşekkür ettiler. Çeşitli etkinliklerle hem eğlenen hem de öğrenen çocuklar, ikram edilen mısır, pamuk şeker ve çeşitli hediyelerle tatillerini tatlı noktaladılar.
 
MUTLULUK ENGEL TANIMAZ
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Barış Manço Kültür Merkezi’nin girişinde karşıladığı engelli çocuklara kendisi eşlik etti. Çocukların yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Dr. Toprak, “Bugün aramızda çok özel çocuklar var. Özel durumlarının bizimle birlikte olmaları önünde engel teşkil etmesine izin veremeyiz. Hiçbir şeyin mutluluğun önünde engel olmasını kabul edemeyiz. Onlar da sizler gibi eğlenmeliler, sevinmeliler. Çünkü hiçbir şey mutluluğa engel olamaz” dedi. Konuşmasının ardından çocuklarla özçekim de yapan Dr. Toprak, yanına gelen Avcılarlı çocukları kırmayarak hepsi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER
Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Çocuk Festivali’nde; sinema, tiyatro oyunları, bilim parkı, planetaryum, deneyler, sürpriz ikramlar ve çeşitli etkinlikler yer aldı.
Bilim Atölyesi: Dev yanardağ, balonlar, girdaplar, hortumlar ve çeşitli görsel deneylere yer verildi.
Bilim Parkı: Hava akımı, elektrik enerjisi, ses dalgaları, illüzyon gibi konularda uygulamalı deneyler yaptırıldı. Bilim Parkı ekibi, bilim atölyesinden yararlanamayan çocuklar için mini gösteriler sahneledi. Havanın akışkan özelliğini kullanarak balon şişirme, dev bulut oluşturma gibi gösterilerle çocuklara muhteşem anlar yaşattı.
Platenaryum: Dünyanın oluşumundan gezegenlere, volkanik patlamalardan nesli tükenen hayvanlara, ilk insanların çizimlerine kadar birçok konu üç boyutlu olarak sunuldu. Kurulan tematik çadırın içine giren çocuklar kendilerini adeta uzayda hissetiler.
Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin çocuklara tavsiyeleri
Düzenli olarak doktor kontrollerimizi yaptırmayı unutmayalım.
Bol bol ellerimizi yıkayalım.
Sağlıklı ve besleyici yemekler yiyelim.
Günde en az bir bardak süt içelim.
Gün içinde mümkün olduğunca hareketli oyunlar oynayalım.
Her gün mutlaka 2 kez dişlerimizi fırçalıyalım.
Erken yatıp, erken kalkalım.
ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN
Hazal Bermal Acar- Helbest Jiyan Acar


Festivalde sinemaya girdik, tiyatro oyunlarını seyrettik. Her şey çok güzeldi. Çok eğlendik. Handan abla bizi çok mutlu etti.
İremsu Bayazıt-Yusuf Bayazıt


Sinemalar çok güzeldi. Tiyatro oyunlarına çok güldük. Pamuk şeker yedik. Hediyeler verdiler. Her zaman yapsınlar yine gelelim.
Kübra Bayat- Yusuf Bayazıt


Hem eğlendik hem de öğrendik. Çok güzeldi her şey. Geçen yılda gelmiştik. Tatilimiz çok güzel geçti.
Muhammet Ali Bayazıt


Çok güzel bilgiler öğrendim. Gelemeyen arkadaşlarıma anlatacağım. Sinema ve tiyatro oyunları da çok güzeldi.
Sıla Boran:


Çok eğlendim. Zaman nasıl geçti anlamadım. Ara sıra böyle eğlenceler yapıyorlar. Tatilde de bu festivali yaptıkları için Başkanımıza teşekkür ediyorum.
Sude Susam:


Hem eğlendim hem de öğrendim. Bütün etkilikler güzeldi ama benim dikkatimi Bilim bölümü çekti. Ben de Minik Bilim İnsanı sertifikamı aldım. Çok güzel şeyler öğrendim. İleri de bilim adına güzel şeyler yapmak istiyorum.
Tuana Karabaş- Bahriye Karabaş


Biz çok mutlu olduk. Her zaman bu oyunlar olsun bizde gelelim.
Tuğba Susam- Doğuş Berke Çalışkan:


Birçok şey öğrendik. Bilimle ilgili birçok deneyler yapıldı. Bizde buraya gelemeyen arkadaşlarımıza burada öğrendiğimiz deneyleri yapacağız.
 Yusuf Boz:


Bilim çalışmaları yapılırken çok hoşuma gitti. Deneylerden çok şeyler öğrendim. Ben de bilim adamı olmaya karar verdim. İlk sertifikamı buradan aldım. İleride çok başarılı bir bilim adamı olmak istiyorum.
Haber – Senay BADUR- Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi