Kaymakam Hulusi Doğan, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Şeniz Erdoğan Kavak, Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Kalkavan ile birlikte çeşitli mahallelerde incelemelerde bulundu
Konu ile ilgili görüştüğümüz Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar'daki 10 mahallede ortalama olarak 4 bin 500 kişiye bir doktor düştüğünü, Aile Sağlığı Merkezi ve doktor sayısının yetersiz olduğunu söyledi.
Doğan sözlerine devamla, “Avcılar'da aile sağlığı merkezlerimiz ve doktor sayımız yetersiz olduğundan, vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmak için 6 yeni aile sağlığı merkezi yapmayı planlıyoruz. Kuracağımız 6 yeni aile sağlığı merkezi ile 50 civarında doktor daha ilave olacaktır. Kiralamalarla beraber ilçemizde aile sağlığı merkezlerinde toplam 195 doktorun görevlendirilmesi planlanmaktadır. Ambarlı,  Cihangir, Gümüşpala, Firuzköy,  Yeşilkent, Mustafa Kemal Paşa mahallelerimize İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılacak yeni merkezlerin yerleri ile incelemelerde bulunduk. Eksiklikleri not aldık” şeklinde konuştu. 
Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi