AVCILAR- Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda geleneksel olarak düzenlenen aylık ‘Esnaf Buluşması’nda bir grup esnaf ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Benli, İstanbul’un 1’inci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatırken, Yeşilkent Mahallesi için hazırladıkları imar planının bir türlü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme bile alınmamasından yakındı. Başkan Handan Toprak, söz konusu mahallede Tahtakale gibi kentsel dönüşüm yapılmak istendiğini kaydederek, “Avcılar’a imar planını vermemek suçtur, hukuki ve vicdani sorumluluğu vardır. Eğer bir deprem olursa, hiç kimse bunun hesabını veremez” dedi.

‘İBB GÜNDEME BİLE ALMIYOR’

Bir esnafın “Hazırlanan imar planında otoparkta birleştirme işlemi yapabiliyor muyuz?” sorusu üzerine Belediye Başkanı Benli, “Evet, bu plan bekliyor Büyükşehir’de, önlerinde. 1 yıl oldu o planı yapalı. 7-8 ay burada oybirliği olsun diye bekledi. Ancak her şeye hayır diyen bir muhalefet anlayışı nedeniyle olmadı, Ancak bizim grubumuzun gayretiyle geçirdik meclisimizden. Şimdi Büyükşehir’in önünde bekliyor. Ama biz yeni göreve getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ile görüşemiyoruz. İmar Planımız İBB Meclisi gündemine gelmiyor. Ya önümüzdeki Temmuz ayında meclis gündemine gelir, ya da biz bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Siz de komşu binalarla bir araya gelip arsalarınızı birleştireceksiniz komşularınızla otoparkınızı yapacaksınız. Otopark sorununu da İmar ile çözüyoruz. Halkımız bize, “siz üzerinize düşen görevi fazlasıyla yapmışsınız İBB’ ye gelince artık ya imarımızı verecekler ya da biz vereni getireceğiz” diyorlar” diye konuştu.

‘KİMSE HESABINI VEREMEZ’
 

Yeni gelen Büyükşehir Belediye Başkanı randevu bile vermiyor diyen Başkan Toprak konuşmasını şöyle sürdürdü: “İmarsız yapılaşmış olup İstanbul'un en büyük mahallesi olan Yeşilkent İmar bekliyor, halk artık sıkıldı, bıktı, artık yeter diyor. İktidardasınız, ilçe sizin, il sizin, bakanlık sizin. Elinizi kim tutuyor? Neden imar planlarını vermiyorsunuz? Hayır! Kentsel dönüşüm istiyorlar. Nasıl? Burada yaşayan halkın evini, arsalarını alacaksın, belirli metrekarede bir ev vereceksin, üstüne de borçlanacaksın. Vatandaş çoluğu- çocuğuna barınacak bir ev yapmış. Ev elinden gidiyor, borç geliyor. Ya burada oturacak veya satacak başka bir yerde gecekondu yapacak. Yani göçe zorlanacak. O nedenle de asla ve asla imar planı yapmak gibi bir niyetleri yok. Ben, yapılması gereken her şeyi yaptım. Avcılar’a imar planını vermemenin sorumluğu ağırdır. Bu sadece siyasi bir sorumluluk değil, mesleki değil, aynı zamanda vicdani sorumluluktur. Eğer bir deprem olursa, hiç kimse bunun hesabını veremez.”

 Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi