Avcılar Kaymakamlığı ve Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bağımlılığın her türü ile mücadelenin geliştirilerek toplumun daha sağlıklı ve nitelikli bireylere sahip olması, hayat standartlarının yükseltilmesi, risk altındaki çocuk ve gençlerin spor faaliyetleriyle sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilip desteklenmesi amacıyla başlattığı projelere bir yenisini daha ekledi.

Benim oyunum, benim terapim
Bu kapsamda ilk olarak ‘Benim Oyunum, Benim Terapim’ isimli proje hayata geçirildi. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği projede, Avcılar’da bulunan 10 okula oyun terapi merkezi kuruldu. 4-12 yaş arası içedönük duygusal ve sosyal problem yaşayan, iletişim becerilerinde zorluk yaşayan öğrenme güçlüğü çeken, travma geçiren 1800 öğrenciye aralarında klinik psikologların da bulunduğu 10 psikolojik ve rehber öğretmen oyun terapisi, travma ile başetme ve çocuk psikopatolojisi eğitimleri verildi. Ortaya çıkan sonucun başarılı olduğu belirten ve öğrencilere daha kaliteli bir yaşam sunduklarını belirten Klinik Psikolog ve Oyun Terapisti Melek Turan, öğrencilerde büyük gelişme yaşandığını kaydetti.

Oyunla bağlan hayata
Diğer bir proje olan ‘Oyunla Bağlan Hayata’ projesi ise, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı dört bağımsız anaokulunda eğitim gören okul öncesi öğrencilerine teknolojinin zararları konusunda bilgi verilmesini ve geleneksel oyunların öğrencilere tanıtılmasını hedefliyor.

Sanat çocuğun oyunudur
İstanbul Çocukları Vakfı’nın desteklediği, ‘Sanat Çocuğun Oyunudur’ isimli projede Avcılar’da bulunan 4,5 ve 6. Sınıflarda okuyan risk altındaki dezavantajlı çocukların sanat ve dışavurumcu teknikler yoluyla duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlayarak şiddeti önlemek ve akranlar arası iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlayacak.
Toplantıda konuşma yapan Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, “Bağımlılık önleme merkezleri ve bağımlılıkla mücadele birimleri oluşturduk. Bu birimleri Kaymakamlık binamızın yan tarafına açtık. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde dezavantajlı çocuklarımıza ulaşarak onlara kaliteli ve güzel bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Bütün okullarda hocalarımıza da her ay eğitimler veriyoruz. Bağımlılığın her türü ile mücadele etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi