Avcılar Belediye Meydanında basın açıklaması yapan Başkan Dr. Handan Toprak Benli; “Kadına yönelik şiddetle ilgili sorunları bilmekteyiz. Bunların çözümlerini de bilmekteyiz. Biz sorunu teşhis etmiş ve çözümünü koymuş bir anlayışla bu meydandayız. Çünkü bu meydanda, sosyal yaşamında edilgen alandan etken alanına geçmiş kadınlar var. Bu meydanda bir kez daha kadına yönelik şiddeti kınıyoruz.
Kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitsizliği, bütün dünyanın sorunu olmakla birlikte artık bu topraklarda olmamalı. Çünkü 100 yıl önce bu topraklarda büyük bir mücadele verildi. Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren kadınlarımızın yapmış olduğu bu mücadeleyi Cumhuriyet’i kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk taçlandırarak, eşit yurttaşlık temelleri üzerine kurdu Cumhuriyet’i. Dünyanın ve Avrupa’nın birçok ülkesinden daha önce kadına seçme ve seçilme hakkı verildi.
Biz kadına dair, kadının sorunları ile ilgili bütün problemlerin çözümünü kurumsallaştıran bir belediyecilik anlayışına sahibiz. 2014 Nisan’da göreve geldik. Mayıs ayında Türkiye’nin ilk ilçe Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kuran belediye olduk. Müdürlük demek kurumsallık demektir. Müdürlük demek sorunun çözümü demektir” dedi.



BAŞKAN HANDAN TOPRAK’A PLAKET
Avcılar Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin yaptığı basın açıklamasının ardından Barış Manço Kültür Merkezinde etkinlikler düzenlendi. Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu’nun söylediği türkülerle başlayan program, aşıklık geleneğinden gelen ve babası halk ozanı Mehmet Ali Karababa’nın izinden giden Zeynep Karababa’ nın bağlama eşliğinde söylediği türkülerle devam etti. Zeynep Karababa programı sonlandırırken halay türküleri ile izleyenleri hem mest etti hem de coşturdu.
Müzik ziyafetinin ardından Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross’un anlatımıyla “Gülnar Hatun Kimdir?” konulu konferans, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar tarafından ilgi ile izlendi.


Türkiye’nin İlk Kadın Belediye Başkanı olan Mersin Belediye Başkanı “Müfide İlhan” adına düzenlenen ‘Müfide İlhan Ödülü’; Gülnar İlçesine adını veren Gülnar Hatun adına yapılan bilimsel çalışmalara katkılarından dolayı Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross tarafından Başkan Toprak’a verildi. Toprak Ana’ya yaptığı başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür eden Prof. Dr. Ross, Marmara’nın tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye plaket verdi.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi