“Yıldızımız Avcılar adayımız Özdündar” sloganıyla bende varım diyen CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Ufuk Özündar gece gündüz demeden ilçe sakinleri ile bir araya gelerek halkın sesine kulak veriyor. Özellikle çocukların, gençlerin hayattan beklentilerini, gelecek arzularını, kadınların sosyal yaşamda yer almalarının gerekliliğinin altını çizerek, iyi bir belediye başkanının bu beklentilerine nasıl cevap vermesi gerektiği hususunda sürekli sıcak ilişkiler de bulunuyor.

“BELEDİYEYİ HALKIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

İlçe halkının sorunlarına hassasiyetle yaklaşan Ufuk Özdündar gazetemize yaptığı özel açıklamasında “Avcılarlıların ihtiyaçlarını yine Avcılar halkıyla birlikte inşa edeceğiz. Halkımızın istekleri gerçekleşecek ve belediyeciliğin gerekliliği olan şeffaf bir yönetim şekliyle vatandaşımızla birlikte yürüteceğiz. Ben değil biz olarak varız ve var olmaya devam edeceğiz. Projelerimin çok merak edildiğini ancak tüzük gereği partimizin hassasiyetle davrandığını çok kısa bir zaman içerisinde basına ve kamuoyuna Avcılar halkımıza çok yakında altı dolu, yapılabilirliği yüksek projelerimizi açıklayacağız. Kazanılmış kalelerimizi daha güçlü kazanıp büyükşehiri alacağız.” şeklinde konuştu. 

SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Avcılar’ın önemli sorunlarına değinen Ufuk Özdündar yaptığı konuşmasında  “Bir tarafı göl, bir tarafı deniz olan bu güzel ilçemizde Anadolu’dan ve Balkanlardan gelen arkadaşlarımızla birlikte yaşamaktayız. Bugün 500 bin nüfusa sahip bu ilçe artık bir kent olmuş durumdadır. Bu kent’e sahip çıkmak zorundayız. Bu kent bugün irili ufaklı birçok sorunla karşı karşıyadır. Bildiğiniz gibi kentsel dönüşüm İstanbul’da başladı. Ancak hala Avcılar’da kentsel dönüşüm yapamadık. Tecrübe eksikliği yaşamaktayız. İmar planları sorunlarımız var hala çözemedik. Mahalleler arasında gelir düzeyi farkı var. Esnafları planlı bir şekilde yayamadık. Mahallelerimizde deprem alanı sorunumuz var. Toplanacak merkezlerimiz yok. Bunları bir türlü başaramadık. Çocuklarımızın gelişmesinde en önemli şey mahallelerimizde kreşlerin olmayışı. Her mahallemizde bildiğiniz gibi büyük çapta otopark sıkıntılarımız var. Mahallelerimizde yeteri kadar yeşil alan yok ve park yetersizliği var. En önemlisi ise ilçemizde bir afet planı yok. Belirttiğim ve daha burada sayamadığım bu eksiklikler yüzünden yola çıktık. Elimizden geldiğince, ekibimizle ve projelerimizle bizler bu işe talibiz” ifadelerini kullandı.

 “İLÇENİN SORUNUNU EN İYİ O İLÇEDE YAŞAYAN BİLİR”

Her gün mahalle mahalle gezerek esnaflarla ve sokakta vatandaşlarla bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulunan Ufuk Özdündar “Bir ilçenin sorunlarını mahalleleri gezerek ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek çözüme ulaştırabilirsiniz. Bir ilçenin sorununu en iyi o ilçede yaşayan bilir. Bu yüzden her gün mahallelerimizi gezerek, esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” dedi.

BİZİM BÖYLE BİR BAŞKANA İHTİYACIMIZ VAR

Ufuk Özdündar gece gündüz demeden ilçe sakinleri ile bir araya gelerek halkın sesine kulak veriyor. Özellikle çocukların, gençlerin hayattan beklentilerini, gelecek arzularını, kadınların sosyal yaşamda yer almalarının gerekliliğinin altını çizerek, iyi bir belediye başkanının bu beklentilerine nasıl cevap vermesi gerektiği hususunda sürekli etkiletişimler de bulunuyor. Avcılarlı vatandaşlar Ufuk Özdündar için şunları söyledi: “Özdündar’a sonuna kadar güveniyoruz. Samimi, içten ve şeffaf bir kişiliği var. Evimizin yaramaz çocuğu gibi. Çocuklar masumdur. Ayrıca özel, siyasi ve iş hayatında adı hiçbir şaibeye karışmayan, iyi aile babası olan Özdündar’ı bizler Avcılar Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.  Bizim böyle bir başkana ihtiyacımız var.”

“TOPLUMUN YÜKSELMESİ KADINLARIN ÖZGÜRLEŞMESİ İLE MÜMKÜNDÜR”

Ufuk Özdündar “Bir toplumun yükselmesi o toplumun kadınlarının özgürleşmesi ile mümkündür. Kadınlarımızın evden işe, siyasetten ekonomiye bilimden sanata kadar toplumun her alanında eşit, özgür ve güçlü bir şekilde yer alacağı bir belediyecilik ve başkanlık anlayışı ile hizmet etmek için varım. Kadınlarımız bir değerdir. Bu değere sahip çıkmakta bizim görevimizdir” dedi.

İLÇEMİZİN YAPI TAŞLARI STK VE DERNEKLERDİR

Avcılar ilçesindeki STK ve Dernek ziyaretlerini aralıksız sürdüren Avcılar Belediyesi Aday Adayı Ufuk Özdündar İlçedeki STK ve Derneklerin ne kadar önemli olduğunu Avcıların geleceğini onlarla beraber planlayacağını altını çizdi. Özdündar “ Bir ilçedeki Dernek ve STK’lar olmazsa olmazımızdır. İlçemizin yapı taşlarıdır. Sorunları en iyi bilen mercilerdir” dedi.

ADIMLARIMIZ OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

Ufuk Özdündar Vodofone 40. İstanbul Maratonunda başlangıçtan bitişine kadar adımlarını otizmli çocuklar için attı. Özdündar “ Her zaman çocukların, gençlerin ve kadınların yanında olacağım. Sosyal projelerin yer aldığı, bizlere ne zaman ihtiyaç duyulursa ben her zaman hazırım. Katkı sunan emeği geçen adımlarını otizimli çocuklar için atan herkesi yürekten kutluyorum.”

Senay Badur / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi