Alınan bilgilere göre evde yalnız kaldığı bir sırada bileklerini keserek  hayatına son veren Av. Hayri Yaman yaşamına son verdi.

Av. Hayri Yaman, sosyal medya hesabından son olarak kırdığı üzdüğü arkadaşlarından özür dileyen mesajlar yayınlamış ve aynı zamanda ülkemizin kurtuluşu için gerçek bir sol parti kurulması gerektiğini ve de tüm Cumhuriyetçilere bir araya gelmeleri gerektiği mesajını vermişti.

Gün boyu kendisinden haber alamayan yakınlarının, aramalara cevap vermeyince polise haber vererek güvenlik güçlerinin yardımıyla eve girdiği ve Avukat Yaman'ı bileklerinden kesmek sureti ile cansız bedenine ulaştığı bilgisi verildi.

Pazartesi günü Garip Dede Cemevi'n de ikindi ezanına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, yapılacak törenle Esenyurt Yeni Mezarlık'ta son yolculuğuna uğurlanacak, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü çizgisiyle tanınan Av. Hayri Yaman'a, Kent Yaşam Gazetesi olarak merhuma rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz. 

HAYRİ YAMAN KİMDİR?

Yıllardır Avcılar'da aktif siyaset yapan ve çalışmaları ile herkesin takdirini kazanan Av. Hayri Yaman,  Avcılar’da çalışkan kişiliği ile tanınıyor. Birçok STK'da aktif görev alan Yaman,  Avcılar'da CHP'nin birçok çalışmalarında ve projelerinde rol üstlenerek, adından çokça söz ettirdi.

İçindeki hizmet aşkı Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi ile 2015 yılında CHP'nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Av. Hayri Yaman, 1964'de Tunceli Pülümür doğumlu.  Eğitiminin büyük bölümünü İstanbul’da tamamlayan ve uzun yıllardan beri Avcılar’da ikamet eden iki çocuk sahibi Hayri Yaman, 29 yıldır serbest Avukatlık yapmaktaydı.

Senay Güncavar Badur / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi