10 Ekim 2015 yılıAnkara Gar Katliamı ile ilgili İBB Ekim ayı meclis toplantısında söz alan CHP İBB Meclis Üyesi Seyitali Aydoğmuş, ‘ Türkiye’nin 'kara' günü, 10 Ekim 2015’e tanıklık edenler için katliamın izleri silinmedi. Açık istihbarata karşın emniyetin neden önlem almadığı sorusu geçen iki yıla rağmen hâlâ yanıtlanmadı. 'Terör mağduru' sayılmayan yaralılardan 30’unun tedavisi devam ediyor. Genel Sağlık Sigortası olmayanlar geçirdikleri katliamın üzerine bir de borçlandırıldı’ diye konuştu.

Meydana gelen patlamaların hemen ardından olay yerine polislerin biber gazı attığını, katliamla gerçekleşmeden önce  emniyet birimlerinin yeterli önlem almadığını öne süren Aydoğmuş, ‘Katliam sonrasında devletin sorumluluğu sık sık gündeme gelirken, bombacılarla ilgili gelen istihbaratlara rağmen emniyetin neden önlem almadığı sorusu hâlâ yanıtlanamadı. Gaziantep’ten escort eşliğinde yola çıkan iki canlı bomba, Adana’da yol kontrolünü kolaylıkla geçti. Canlı bombalar Ankara’ya geldiklerinde ise hiçbir arama noktası yoktu. Emniyet, mitingin düzenleneceği Ankara’ya girişleri nedense açık tutmuştu. Ellerini kollarını sallayarak başkente giren IŞİD’liler, Meclis’in önünden yürüyerek bir taksiye bindi ve Gar yakınlarında indi.Toplanma yerinde de herhangi bir arama noktası olmadığı için IŞİD’liler rahatlıkla kalabalığın arasına girerek katliam yaptı’ diye konuştu.

Katliamın ardından olay yerinde bulunan TTB ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerinin yaralılara müdahalede bulunduğu, az sayıda ambulansın olay yerine yaklaşık 15-20 dakika içerisinde ulaştığı, bu yüzden yaralıların büyük çoğunluğunun özel araçlarla hastanelere taşındığını ifade eden Aydoğmuş, Katledilen bu 102 yurttaşımızın mücadelelerini sürdüreceğiz. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. “Savaşa inat, barış hemen şimdi” sloganıyla mücadeleye devam edeceğimizi belirtirken, Yüreği insan sevgisiyle ve barış özlemiyle dolu 102 arkadaşımız patlamalarda hayatını yitirdi. 500’e yakın arkadaşımız ise çeşitli biçimlerde yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatlarını devam ettiriyor. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz, her geçen gün daha da büyüyor’ şeklinde konuştu.

İstihbarat birimlerinin, IŞİD militanlarının Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirdiği katliama adeta seyirci kaldığını, olay yerine gaz bombaları atanlara ve olayın hemen ardından olay yerini TOMA’larla yıkatarak delilleri karartanlara öfkelerinin dinmediğini belirten Aydoğmuş, ‘Katliamı gerçekleştirenler gün gibi ortadayken, olayın sorumlularını ilan edip süreci hızlandırmak yerine “kokteyl örgüt” açıklamalarıyla ortamı bulandıran Cumhurbaşkanına, “Saldırı sonrası oylarımız yükseliyor” diyerek siyasal çıkar peşinde koşan dönemin Başbakanına öfkemiz devam ediyor’ dedi.  

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi