24 Kasım Öğretmenler Günü, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen yemekli özel bir programla kutlandı. İlçede görev yapan, emekli ve stajyer öğretmenlerden oluşan 900 öğretmenin ailesiyle katıldığı tören Öğretmenler Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu programa ilçe protokolünden Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Ak Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz katıldı.

‘BÜYÜK HEYECANLAR YAŞIYORUM’

Açılış konuşmasını yapan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “24 Kasımlar her kutlandığında büyük heyecanlar yaşıyorum. Çünkü eşim ve ablam da öğretmen. Öğretmenlerle dolu bir ailedeyim. Öğretmenleri yakından tanıyan biriyim. Bizlerin yetişmesinde bugünlere gelmemizde siz öğretmenlerin çok önemli bir yeri var.  Tüm mesleklerin özünde sizler varsınız. Başarılı bir meslek mensubu varsa iyi bir öğretmenden geçtiği içindir” dedi.

‘SİZLERLE BİRLİKTE BÜYÜYORUZ’

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Öğretmenlerin her geçen gün itibarının yükseldiğini görüyoruz. Mutlaka her insanın bir öğretmenden nakış nakış işlendiğini görmek onları da mutlu ediyor. Ülkemizde yetişkin donanımlı kişilere ihtiyaç duyuluyor bu da siz öğretmeler sayesinde olacak. Uzay sanayine adım atan silah sanayini yapan dünya üzerinde son yıllarda yapılan 10 büyük projenin Türkiye’de gerçekleştiğini gördük. Böyle bir Türkiye’de güçlü nesiller yetiştirmek de siz öğretmenlerin ve bizim görevimiz olacak. Bu vesileyle Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” şeklinde konuştu. Çağrıcı’nın ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “Öğretmenlerin toplum içinde farklı bir yeri var. Öğretmenler bulunduğu yerin en bilge kişisi, oranın kanaat önderidir. Sözüne itimat edilen kişiler olarak değeri vardır. Öğretmenliğin meslekler içinde anlamlı yeri vardır” dedi.

‘BİTMEYEN ÖĞRENCİLİK’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise konuşmasında,“Bir milletin milli ahlaki ve ekonomik yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir” Programda öğretmenler adına söz alan emekli öğretmen Ömer Yaşar duygulandığı konuşmasında,“37 yılımı dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe ayırdığım için onur ve gurur duydum. Anılarım yüreğimden ve gözlerimden hiç silinmeyecek. Öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı küçüklere sevgiyle yaklaşmalarını ve güzel yurdumu sevmelerini öğütledim. Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir” ifadelerini kullandı.

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere ve Bağcılar’da 25 yılını doldurmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Ardından ise stajyer öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Açılan Türk Bayrağı etrafında toplanan stajyer öğretmenler yeni başlayacakları kutsal görev öncesi hep bir ağızdan yemin etti. Geceye katılanların arasında Başkan Lokman Çağırıcı’nın İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni Sultan Avşar da bulunuyordu. Çağırıcı Avşar’ın elini öpüp Öğretmenler Günü’nü kutladıktan sonra kendisine çiçek takdim etti.

Bilal ÇIĞRIM-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi