Bağcılar Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Mirasımız Derneği işbirliğiyleKudüs’ün işgalinin 100. Yılında“Yalnız Değilsin Kudüs” isimlibir etkinlik düzenlendi. Halk Sarayı’nda düzenlenen programa yönetici, gazeteci, öğrenci ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılmış salonda katılımcılar, “Kudüs halkı yalnız değildir”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak”, “Mescid-i Aksa’ya turist olarak değil Fatih olarak girmek istiyoruz” şeklinde slogan attı.

‘BU DAVA ÖNEMLİ’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz açılış konuşmasında “Bu dava önemli. Son 200 yıldır İslam ümmetinin içine düştüğü sıkıntı hala devam ediyorsa bir yerlerde yanlış yapıyoruzdur. Bunu düzeltecek olan sizlersiniz. Gelecek sizlersiniz. Size düşen İslam ümmetini ayağa kaldırmaktır. Onun için de çok çalışacaksınız, kenetleneceksiniz. Heyecanınız ve coşkunuz hiç eksik olmayacak” dedi.

‘ONLAR HAYATLARI BOYUNCA HİSSEDİYOR’

Bağcılar Belediyle Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk ise “Dünya Çocuk Hakları gününde Filistinli bir kız çocuğumuz ‘Sizin kahvaltıda ne yiyeceğim? Bugün ne giyeceğim?Hangi okula gideceğim? diye hayalleriniz var. Oysa bizim tek hayalimiz var o da biz genç olabilecek miyiz? Hangi gün kurban olacağız diye bekliyoruz. Biz Filistin’de şehit olurken hem kendimiz için hem de sizin için kurban oluyoruz’ demişti. İşte arkadaşlar bu bilinçte olmamız gerekiyor. Biz de 15 temmuzda şehitler verdik. Onlar sadece bu ülke için değil bu ümmet için şehit oldular. Filistinli gençlere bakarken bu gözle bakın bu şuurla bakın. Şu anda cihad halindeyiz. Sesimiz kısılana kadar bağıracağız.” şeklinde konuştu.

Programda söz alan konuklar kısa konuşmalarla düşüncelerini şöyle dile getirdi.

Gazeteci - Yazar Bünyamin Yılmaz:Biz 15 Temmuz’da vatanımızı korumak için büyük bir mücadelenin içine girdik. O günleri nöbetlerle beraber birkaç ay yaşadık. Biz 15 Temmuz’da ne hissettiysek onlar bizim bir süre hissettiğimiz şeyi hayatları boyunca hissediyor.

TÜGVA İstanbul İl Başkanı Fatih Coşar: Ümmet olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Belki de Müslümanlar hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı. İnşallah bizler güçlü olursak Allah’ın izniyle ümmet tekrardan dirilecektir.

Mirasımız Derneği Başkanı Muhammet Demirci: Biz güçsüz değiliz. Biz güçlüyüz. İsrail güçsüz ama güçlü gibi görünüyor. Bizim gücümüz onlardan çok daha fazla biz peki niye zayıf görünüyoruz? Bunun sebebi Mescid-i Aksa’ya hizmet etmediğimiz için. Mescid-i Aksa güç kaynağıdır ona hizmet eden dünyayı yönetir.

TÜGVA Bağcılar İlçe Başkanı Fatih Bayraktar: Kudüs’ün işgalinin 100. Yılında siyonizmin planları ne kadar derin olursa olsun Allah onların planlarını başlarına çevirmeye kadirdir çünkü Allah en büyüktür.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi