NE OLMUŞTU?

Geçmiş dönemde konuyu ısrarla dile getiren meclis üyeleri CHP’li Meclis Üyeleri, İ. Hakkı Temel, Savaş Gül ve S. Ali Aydoğmuş, önce Star City AVM’nin Bahçelievler Belediyesi’ne 11 adet Renault marka otomobili hibe etmesini meclise taşımış, hibe otomobiller karşılığında AVM’nin üç katlı otoparkının bir katında dükkan yapımına izin veren plan değişikliğinin onayladığı öğrenilmişti.

‘BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI’

2017’de yapılan plan değişikliği ile yaklaşık 70 civarında ek dükkan kazanan AVM’nin, belediyeye 11 araç hibe etmesini CHP’li Meclis üyeleri ”Peşkeş çekmek” olarak değerlendirilmiş, Bahçelievler Belediyesi’nin zarara uğratıldığını iddia etmişti.

Tüm bu gelişmelere karşılık Bahçelievler Belediyesi suskunluğunu korumuş, AVM’nin üç katlı otoparkının bir katında dükkan yapımına izin veren plan değişikliğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

STAR CİTY AVM, BAHÇELİEVLER BELEDİYESİNE NE KADAR KİRA ÖDÜYOR?

2017 yılından beri yılan hikayesine dönen STAR CİTY AVM ve Bahçelievler Belediyesi arasındaki ilişki CHP meclis gurubunun sorularına karşılık cevap bulamamış, Ocak 2019’da otopark alanının belediyeye ecrimisil ödemek kaydıyla kullanıldığı bilgisi verilmiş, ne kadar ödediği ise söylenmemişti.

Haziran ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri tarafından yeniden gündeme gelen STAR CİTY AVM, kayıtlarda yeşil alan olarak görülen ancak otopark olarak kullanılan Bahçelievler Belediyesi’ne ait alana ne kadar ecrimisil ödediği bir kez daha soruldu.

CHP’li Meclis Üyeleri İ. Hakkı Temel ve Fevziye Yalçın imzalı verilen önergede, “Belediye yönetimi ne kadar ecrimisil aldığını ısrarla sormamıza rağmen cevap vermekten neden kaçınıyor? AVM binasının yarısından büyük bu alan için ne kadar ecrimisil alınmaktadır?” diye soruldu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi