Güvenlik gerekçesiyle, birkaç yıl önce etrafı bir inşaat firması tarafından paravanlarla çevrilen ve aradan zaman geçmesine rağmen bir türlü halkın kullanımına açılmayan yaklaşık 2.500 metre karelik park alanını soran CHP İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter ile CHP İBB ve Güngören Belediye Meclis Üyesi Musa Keleş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Müdürlüğü’ne yazılı olarak sundukları soru önergesinde park alanının halka ne zaman açılacağını sordu.

‘Tehlike devam ediyorsa patika yol neden açıldı’

Geçtiğimiz yıl Bahçelievler Mahallesi 492 ada 2, 2,3,4,5 parsellerde bulunan, planlarda yaya geçiş yeri ve yeşil alan olan ancak bitişiğinde inşaat yapan bir firma tarafından etrafı paravanlarla kapatılarak atıl duruma getirilen yaklaşık 2500 metrekarelik yeşil alanın halka ne zaman açılacağını soran  İBB ve Güngören Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Şenol Yolbir ile Musa Keleş’e İBB’den, ‘Paravanlar güvenlik gerekçesiyle yapılmıştır’ şeklinde yanıt verilmişti. Güvenlik gerekçesiyle paravanlarla kapatılan alanda bir patika yol açıldığını ve insanların söz konusu alanı geçiş için kullandığını tespit eden Meclis Üyeleri Mehmet Berke Merter ve Musa Keleş, bunun üzerine İBB meclis müdürlüğüne bir kez daha yazılı bir önerge vererek, ‘Güvenlik gerekçesiyle paravanlarla kapatılan yeşil alanda vatandaşlarımız açılan patika yolu kullanıyor. Tehlike devam ediyorsa bu patika yol neden açıldı?’ Vatandaşlarımızın bu yolu kullanması söz konusu alanda insan güvenliği açısından bir tehlike kalmadığını mı gösteriyor? Eğer tehlike kalmadıysa bu paravanların kaldırılması gerekmiyor mu?, Bu paravanlar hangi yasal statüye dayanılarak yapıldı?, Paravanları koyan firma belediyemize işgal için herhangi bir anlaşma ve ödeme yapmış mıdır? Bu paravanlar hangi yasal statüye dayanılarak yapılmıştır?’ diye sordular.

İBB’nin harekete geçmesi istendi

Uzun süredir halkın kullanamadığı parkın tekrar ne zaman kullanıma açılacağın soran meclis üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin gerekli incelemeleri yapmalarını ve kendilerine bu konuda yanıt verilmesinin istediler.

Fidan UĞUR - Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi