Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Garnizon Komutanı Albay İsmail Kuzgun tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. CP, MP, AKP ve DP İlçe başkanlarının da katıldığı çelenk koyma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



MEYDAN’DA İKİNCİ TÖREN

Özgürlük Meydanı'n da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığının düzenlediği ikinci törende CHP, MHP, DP, Vatan Partisi, İlçe STK'ları ve muhtarlarda Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.



FENER ALAYINA MİLYONLAR KATILDI!
CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç'in organize ettiği 30 Ağustos Fener Alayı'na CHP Bahçelievler ve Güngören İlçe örgütü de katılırken, Zeytinburnu ilçe örgütü de çalışmalarıyla destek verdi.



Milyonlarca vatandaşın katıldığı fener alayında 300 metrelik bayrak taşınırken, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Türkiye Laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in de katıldığı fener alayına Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil ve Zeynel Emre, PM Üyesi Tugba Ötebay'da katıldı. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da eşiyle birlikte katıldığı fener alayında ön safhalarda yer aldı.



Dikilitaş Durağından başlayan Fener Alayı yürüyüşü Bakırköy Belediyesi'nin Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği Moğollar
konseriyle devam etti.



Konser öncesi konuşan Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, her zaman alanlarda olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andığını söyleyen Sevinç, "Bize bırakılan bu cennet vatanı, gelecek nesillere aynı şekilde bırakmak boynumuzun borcudur" şeklinde konuşmasına devam etti.



Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'da yaptığı konuşmada "Biz 15 Temmuz'dan sonra sokaklara çıkmadık, biz hep sokaklardaydık ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.



Moğollar Konseri ile devam eden programda vatandaşlar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Selvi Sarıtaç

 
Editör: Haber Merkezi