Bakırköy tarihinin ilk bağımsız adayı olan Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü, “Bundan sonra herkesin adayı olarak sahadayım” dedi.

BAKIRKÖY BAĞIMSIZ ADAYLA ÖZGÜRLEŞECEK

Resmi başvurusunun ardından ilk açıklamasını gazetemize yapan Dr. Mehmet Görgülü, " Bakırköy Bağımsız Adayla Özgürleşecek” sloganıyla yola çıktığını söyleyerek, “Bundan sonraki süreçte tam da bu slogana uygun, insanların direk iletişim kurabildiği, dertlerine çözüm bulabildikleri, en önemlisi de yerelde yapılacak tüm belediye hizmetleri ne müdahil ve karar alma anlamında yönetimin bir parçası olacakları bir sistemi hayata geçireceğim” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

 İnsan odaklı olmayan hiçbir şeyin arkasında olmayacağını söyleyen Görgülü, vatandaşların karar alma noktasında söz sahibi olabilecekleri, kendilerini mutlu ve huzurlu bir şekilde hissedecekleri bir kenti hep birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Görgülü, “Bilim ışığımız, liyakat esasımız, çevre ihlallerine karşı tavizsiz duruşumuz, hayatı birlikte paylaştığımız can dostları hayvanlarımız için gerekli düzenlemelerimiz, engelli vatandaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlı nüfusa sahip Bakırköy’ümüzde pozitif ayrımcılığımız ve önceliklerimiz olacak” diyerek devam etti.

Bakırköylü vatandaşların ödediği vergilerle yapılan hizmetleri denetleme ve hesap sorma hakkı olduğunun da altını çizen Mehmet Görgülü, “Vatandaş vergi ödüyorsa, bu vergilerin kullanılmasını istediği alanlarda olmalı ki, başkanlığımda söz de, karar da onların olacak. Vatandaşın beklentileri ve talepleri alınarak hizmet önceliği yapılacak” dedi.

Bağımsız Bakırköy Belediye Başkan Adayı o Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü kimdir?

28 Eylül 1961 Gaziantep doğumlu olan 1979 Gaziantep Lisesi Mezunu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi: 1979-1985

İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi: 1987-1992

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü: 2002-2006

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Bilimleri Tıp Bilimleri Bölümü Doktora: 2006- 2009

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü: 2009- 2013

Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksekokulu: 2014-2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans: 2015- 2017

Üniversite’de 7 ayrı bölüm mezunu olan Akademisyen Mehmet Görgülü, aynı zamanda İstanbul Altınbaş Üniversitesi Hukuk Bölümü 3. sınıf, Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor.

Değişik tarihlerde Almanya’da çeşitli üniversitelerde mesleki eğitimlerde alan Dr. Görgülü, 1996-2002 yılları arasında Özel Bakırköy Ömür Hastanesinde başhekim olarak, 2008-2013 yılları arasında Özel Bakırköy Uzmanlar Tıp Merkezi’nde de uzman olarak çalıştı.

2013-2017 yılları arasında Aydın Üniversitesi Öğretim Üyeliği de yapan Görgülü, 2017’den itibaren de Altınbaş Üniversitesi Bakırköy Kampüsünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr Mehmet Görgülü, Üniversite bünyesinde ülkemizde ilk olarak Antik DNA Ar-Ge birimini kurmuştur.

National Geographic tarafından dünya genelinde yürütülen Genographic projesinde, 2011-2014 yılları arasında Anadolu sorumlusu olarak da görev alan Görgülü,

Yenikapı (İstanbul), Anaia (Kuşadası, Aydın), Assos (Behramkale, Çanakkale), Selçuk Ayasuluk, Sinop Balatlar Kilisesi, Giresun Adası kazılarında Adli Antropolog olarak çalıştı ve çalışmaları halen devam etmektedir.

İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü, orta derecede de Fransızca biliyor.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi