Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz 3 sanık ve müşteki Mehmet Şeref Varan ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Bülent Kerimoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Müşteki Mehmet Şeref Varan’ın avukatı Caner Cetiz, Başkan Bülent Kerimoğlu'nun ceketini çıkartarak müştekiye doğru yürümesi neticesinde diğer sanıkları da azmettirdiğini savundu.

Sanık Bülent Kerimoğlu’nun avukatı Mete Menekşe, müvekkilinin ceketini çıkarttığına dair görüntü olmadığını, taraflar arasında husumet olduğunu, yıkım sırasında da müştekilerin barikat kurarak, polisi içeri almayıp olay çıkardığını anlatarak, somut bir delil bulunmadığından müvekkilinin beraatını istedi.

Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatını isterken, sanıklar da beraat talebinde bulundu.

NÜFUSU KÖTÜYE KULLANMAKTAN CEZA ARTTIRILDI

Mahkeme, sanık Bülent Kerimoğlu ve koruması Zeynel Öncü'yü, müştekiler Alper İnanç ve Yunus Cici'ye karşı "kasten yaralama" suçundan ayrı ayrı 4'er ay hapis cezasına çarptırırken, sanıkların kamu görevlisi olması ve  sahip olduğu nüfusu kötüye kullanması nedeniyle cezalarını 6'şar aya çıkardı. Mahkeme, duruşmadaki iyi halleri sebebiyle sanıkların cezalarını ayrı ayrı toplam 10 aya düşürdü.

Mahkeme, Kerimoğlu'na verilen 10 ay hapis cezasının hükmünün açıklanmasını geriye bıraktı, diğer sanık Zeynel Öncü'nün ise cezasını erteledi.

Bir diğer sanık Özcan Şentürk'ü, müşteki Serhat Varan'a karşı "kasten yaralama" suçundan netice olarak 5 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

5 SANIĞA BERAAT

Sanık Bülent Kerimoğlu'nun müştekiler Mehmet Şeref Varan, Serhat Varan ve Yalçın Tokdemir'e karşı sübut bulmayan "kasten yaralama" suçundan beraatına karar veren mahkeme, Kerimoğlu'nun ayrıca "tehdit" suçundan da beraatına hükmetti.

Mahkeme, Kerimoğlu’na, "hakaret" suçundan, hakaretin karşılıklı olduğu anlaşıldığından ceza vermekten vazgeçilmesine karar verdi.

Ayrıca mahkeme sanık Özcan Şentürk’ün müştekiler Mehmet Şeref Varan, Yunus Çiçi, Yalçın Tokdemir ve Alper İnanç’a karşı sübut bulmayan "kasten yaralama" suçundan beraatını kararlaştırdı.

Sanıklar Akın Güler, Ercan Gürünlü, Erol Özdemir, Mutlu Aydın ve Yücel Durukan’ın "kasten yaralama" suçundan beraatına hükmedildi.


 

Editör: Haber Merkezi