Toplantıda ilk olarak söz alan Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Sözcüsü olan Cavit Ganiç, 31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşların demokratik bir şekilde kendilerini 5 yıl yönetecek yöneticileri seçtiğini, ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da demokratik değişim sağlandığını ve İBB Başkanı olarak da Ekrem İmamoğlu’nun seçildiğini söyledi.

GÜVEN TAZELENDİ, UMUTLAR ARTTI

31 Mat seçimlerinin YSK kararı ile iptal edilmesi ile mazbatası geri alınan İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı 18 günlük döneminde, öğrencilerin yolculuk kartlarına ve su faturalarında yüzde 40 indirim gibi önemli kararları hayata geçirdiğini söyleyen Cavit Ganiç, “YSK’nın haksız ve hukuksuz kararı sonucu İBB seçimleri iptal edilmiş, yurttaşlarımız kendi kararına bir darbe olarak gördükleri bu hukuksuz hükmü 23 Haziran’da daha büyük bir katılım göstererek boşa çıkarmıştır” dedi.

“23 Haziran seçim sonucu olarak, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ve halkın kararına set çekilemeyeceği herkes tarafından görmüştür” diyerek konuşmasını sürdüren Ganiç, 23 Haziran’da tüm farklılıklarına rağmen bütün İstanbulluların demokrasi ittifakında buluştuğunu ve demokrasinin zaferinin yaşandığını söyledi.

Demokrasiye olan güvenin tazelendiğini ve geleceğe olan umutların arttığını söyleyerek konuşmasına son veren Ganiç, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun şeffaf, katılımcı ve üretken bir hizmet anlayışı ile çalışacağına inanıyor, bu süreçte başarılı olması için yanında olacağımızı ilan ediyorum. Kazanan 16 milyon oluştur. Yeni dönem hayırlı uğurlu olsun” dedi. Son olarak, YSK üyelerine, Ak Parti yönetimine ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a sürece katkıları için teşekkür etti.

DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ

Ak Parti adına söz alan meclis üyesi Servet Toroman’da, bu güne kadar halkın hep hor görülerek, bir şeyden anlamaz diye suçlandığını iddia ederek, “Demek ki insan halkına ve demokrasiye güvenecek. İstediği zaman istediğini seçebilme hakkına sahip demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Hiç kimse bunun aksini düşünmesin” diyerek konuşmasına başladı.

“Oy pusulaları tüm ilçelerde yeniden sayılmış olsaydı belki seçim tekrarlanmayacaktı” diyerek konuşmasını sürdüren Toroman, tekrarlanan 23 Haziran seçimleri ile tüm şaibelerin ortadan kalktığını, güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini ve her şeyin güzel olması için, insanların güzel olduğuna ve güzel düşündüğüne artık herkesin kanaat getirmesi gerektiğini ifade etti.

ARTIK KİMSE’ İBB BAKIRKÖY’E HİZMET ETMİYOR’ DİYEMEYECEK

Hayırlı uğurlu olsun diyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan bu güne kadar yapılanların üzerine taş koymasını beklediklerini, kendilerini ilgilendiren tek şeyin İstanbul ve Bakırköy’e hizmet olduğunu söyleyen Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman, artık hiç kimsenin “Büyükşehir Bakırköy’e hizmet etmiyor” propagandası yapamayacağını söyledi. “Ama şunu söyleyeyim ki 17 yıldır seçim kaybetmek ne kadar zormuş. Sizi şimdi daha iyi anlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

BU SÖYLEMLERLE YOL ALINMAZ

Toroman’ın ardından seçim gündemli bir konuşma yaparak, seçimi kazanmalarına neden olan Cumhurbaşkanı, Ak Parti yönetimi ve Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Cem Özbey’in ardından söz isteyen Ak Parti Grup Sözcüsü Halit Cebeci, İstanbul ve Bakırköy menfaatine yapılacak her hizmetin yanında olacaklarını defalarca ifade ettiklerini ama bu söylemlerle yol alınamayacağını söyleyerek, seçim gündemli toplanılmış gibi yapılan ilçe meclis toplantısında yapılan konuşmaları eleştirdi.

HALİT CEBECİ TÜM MECLİSE AYAR VERDİ

Kürsüye gelerek tüm meclis üyelerine seslenen Cebeci, “Seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu’n başarılar diliyor,  İstanbul’umuza ve Bakırköy’ümüze hayırlı hizmetler yapmayı Allah kendisine nasip etsin” ifadeleriyle konuşmasına başladı.

CEBECİ’DE,  KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Bundan önce yapılan hizmetlerin üzerine daha fazla hizmet koyulmasının kendilerini de mutlu edeceğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Cebeci, “Madem herkes teşekkür etti bende 9 seçimi kaybeden genel başkanınıza teşekkür etmek istiyorum. Kimse 9 seçim kaybeden bir genel başkanın üstatlığını elinden alamaz. Bu güne kadar çıkarttığı adaylar, ürettiği politikalar ve kendisine rakip olan kim varsa partiden uzaklaştırdığı için bende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Her zaman söylediği şeyleri yeniden ifade ettiğini söyleyerek devam eden Halit Cebeci, “İstanbul’un ve Bakırköy’ün yararına ne varsa hep birlikte çalışmaya hazırız. Bu irademizden bir adım geri atmadık atmayacağız. Ancak ne zamanki ayrıştırıcı, birbirimizi ötekileştirici dil kullanılırsa emin olun ki aynı şekilde cevap verecek durumdayız. Lütfen söylemlere dikkat edelim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi