AKP’li ve CHP’li Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi, h) bendinde yer alan yetkisini, oy çokluğu ile süresiz olarak Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na devir etti.  CHP’li Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu tek başına “RED” etti.

26 CHP’li, 5 AKP’li toplam 31 meclis üyesi bulunan Bakırköy Belediyesi’nin aralık ayı 3. birleşimi gurup görüşmesine 28 meclis üyesi katılırken, meclis toplantısına 17 meclis üyesinin katılması, diğerlerinin ise toplantıya katılmayarak dışarıda beklemesi dikkat çekti.

Meclis toplantısında Hukuk İşleri Müdürlüğü başlıklı 5393 sayılı belediye kanunun 18. Maddesi h) bendinde yer alan hüküm doğrultusunda; Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı 5 bin TL'den fazla dava konusu olan belediye uyuşmazlıklarını sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate dair belediye meclisine ait olan yetki Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na verildi.

12 CHP’li, 5 AKP’li toplam 17 meclis üyesinin katıldığı toplatıda belediye başkanına 16 “Evet” oyu verilirken, CHP’li Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu tek başına “RED” verdi.

Meclis toplantısına katılmayan A. Rıza Akyüz, Tansel Gülmezoğlu, Şükrü Aydın, Ziya Çıkıt, Mustafa Harputluoğlu ve Kenan Şahin’in gurupta RED oyu kullandıkları için toplantıya katılmadıkları söylenirken, CHP’li Av. Taner Kazanoğlu tek başına ‘RED’ verdi.

Toplantı sonrası tek başına neden ‘RED’ oyu verdiğini sorduğumuz Av. Taner Kazanoğlu, “Meclis yetkisini hiç bir kuruma süresiz şekilde devir etmemeli. Meclisin yetkileri mecliste kalmalı” dedi.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi