Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu başkanlığında yapılan toplantıda M. Kemal Atatürk önderliğinde tüm demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.



Kerimoğlu daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Tüm siyasi partilerimize gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Bizler CHP ve Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye ve devletimize ve TBMM karşı yönetilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Açıklama sonrası ortak basın bildirisini okuyan Başkan Kerimoğlu, “Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan bu girişim, Türk demokrasisine vurulmuş bir kara leke olarak tarihe geçmiştir. Aziz milletimiz bu darbe girişiminin karşısında durmuş ve engellemiştir. Türkiye Kurumlarını canı pahasına koruyan bu millet her türlü övgüyü haketmektedir. O gece Türk milletine ve iradesine verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Bütün millet olarak tek vücuduz. Ortak tavrımız bizi daha çok güçlendirmiştir. Bakırköy Belediyesi olarak milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağı bu ortak bildiriyle de ortadadır. Milletimiz müsteri olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun” diyerek açıklamasını bitirdi.



CHP Gurup Başkan Sözcüsü olarak S. Nadir Ataman ve Ak Parti Gurup Başkan Sözcüsü olarak konuşan Servet Toroman’da değerlendirme konuşmalarının ardından yaşanan darbe girişimini kınadı. Birlik ve beraberlik içinde bu günlerin atlatılacağını söylediler.
Konuşmasının sonunda İstiklal Marşı’nın “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” kısmını okuyan Ak Partili Meclis Üyesi ve gurup sözcüsü Servet Toroman, “Al sancak! korkmadın, söndürmedik ve seni sonuna kadar dalgalandıracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Ortak basın bildirisine Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Altun ve CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç’te katıldı. Ortak basın açıklaması sonunda gazetecilere birlik ve beraberlik görüntüsü veren ilçe başkanları, zor günleri birlikte atlatacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç

 

Editör: Haber Merkezi