Bakırköy Adliyesi’nin hemen karşısında yer alan ve Raul SABAN’a ait Osmaniye Mahallesi 267 ada 131 parsel İBB’nin 5 binlik planlarında T1 Ticaret ve kısmen Yurt Alanı olarak görülmekteyken, Bakırköy Belediyesi 08.03.2014/18.11.2012 tasdikli 1/1000’lik uygulama imar planlarına park alanı ve yol alanı olarak tasdik edildi.

Bakırköy Belediyesi’nin İBB’nin 5 binlik planlarını dikkate almadığını ve bunun ilgili yasa ve mevzuatlara aykırı olduğunu iddia eden mülk sahibi Raul Saban avukatları aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı. İstanbul 12. İdare Mahkemesi’nde görülen dava 16.02.2018 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme davacıları haklı görerek Bakırköy Belediyesi’nin 1/1000’lik uygulama imar planının istinaf (itiraz) yolu açık olmak üzere iptal etti.

Belediye karara itiraz etti mi?

Mahkemenin bu kararından sonra gözler Bakırköy Belediyesi’ne çevrildi. Bakırköy kamuoyunun merakla cevabını beklediği soru şu; Gerekçeli kararın taraflara tebliğinden itibaren 30 gün içinde itiraz hakkı olan karara Bakırköy Belediyesi itiraz ederek davayı İstinaf mahkemesine taşıyacak mı, yoksa mülk sahipleri ile anlaşıp itiraz hakkından vaz mı geçecek?

Celal Karaali

Editör: Haber Merkezi