Geçmiş dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından kurumsal açılışı yapılan ve yeni döneme devir eden 108 odalı Bakyaşam Huzurevi’yle ilgili Eylül 2015 te olağan üstü meclis toplantısı yapılmış, Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın huzurevi yapılması şartıyla belediyeye hibe ettiği yerle ilgili yeni protokol yapabilmesi için Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yetki almıştı. Kerimoğlu’nun huzur evini 3. şahsa işletmeye verdiği ortaya çıktı.

GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEDİLER!

Bakyaşam Huzurevi’nin kiraya verildiği yönündeki sorulara ısrarla ‘yok öyle bir şey’ diyerek cevap veren Bakırköy Belediye yetkilileri, yayınlanan broşürlerine ve kapısına asılan ‘Vahide Sultan Huzur Evi’ tabelasına rağmen, öyle bir şeyin olmadığını söylediler.

Yaşanan tüm gelişmeleri ve var olan tabelayı göz göre göre yalanlayan Bakırköy Belediyesi’nin, Bakyaşam Huzurevi’ni Ayla Koçer isimli şahsa kiraladığı ve adını da Vahide Sultan Huzurevi olarak değiştirdiği öğrenildi.

3,5 YILDIR ÇALIŞIYORLARMIŞ!

“Huzurevi yapma ve 3. kişilere kiraya verilmeme" koşuluyla İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı'ndan Bakırköy Belediyesi'ne hibe edilen yaklaşık 5200 m2'lik alan üzerine inşa edilen tesis, meclisten alınan yetkinin ardından Milli Emlak Daire Başkanlığı’na iade edilmiş, ‘3. şahıslara kiraya verilemez’ koşulu kaldırılarak yeni protokolle Bakırköy Belediyesi kendisine ait olan yeri bu kez kiralamıştı.

Vahide Sultan Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi adıyla yaşlı kabulüne başladığı yönünde aldığımız duyumlar üzerine gittiğimiz Bakyaşam Huzurevi’nde, adının Ayla Koçer olduğunu söyleyen bir bayan, yaklaşık 3.5 yıldır (Eylül 2015 de yapılan olağan üstü meclis toplantısının hemen sonrası) burayla ilgilendiğini, bakım ve onarım işlerini yaptırdığını söyledi.

11 MART’TA AÇILIŞ YAPILACAKTI

11 Mart tarihinde yapacakları açılışla, yaşanan tüm süreci basın aracılığı ile kamuoyuna anlatacaklarını da söyleyen Ayla Koçer’e, meclisten alınan yetkiye göre Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Şefkat Huzur Evi’nin 70 kişilik kontenjanın protokolde yer alıp almadığını sormuştuk. Yapacakları açılışta merak edilen tüm sorulara cevap vereceklerini de söyleyen Koçer, yapılan protokolde böyle bir maddeye yer verilmediğinin ipuçlarını vermişti.

Hukuki olarak hiçbir eksikliklerinin olmadığını savunduğu halde, açılışını yapacaklarını söyledikleri 11 Mart’ın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine karşılık suskunluğunu koruyan Ayla Koçer, sonrasında yapılan görüşme taleplerine türlü bahanelerle karşılık vermedi.

TAPUYA TESCİL EDİLMEMİŞ!

Huzur Evi’nin Mimari proje tasarımını yapan Prof. Cengiz Eruzun’un iskân alınmasıyla ilgili imza yetkisini bazı çekincelerinden dolayı atmadığı biliniyordu. İskânının olup olmadığı bilinmeyen ve kiraya verebilmesi için tapu kütüğüne tescil etme şartını olan huzurevini, Bakırköy Belediyesi’nin nasıl ve hangi şartlarda kiraya verdiğini kamuoyu adına bir kez daha soruyoruz.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi