Katıldığı her platformda, "Siyasi irade görevini ve gereğini yapmazsa, bizde partimizin değerlerini taşıyan her üyesi gibi üzerime düşeni yaparım" diyen, DİSK/Genel İş Sendikası 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, katıldığı örgüt toplantılarında işçi sayısının çok olduğunun ifade edildiğini, belediye yetkililerine defalarca öneride bulunduğunu belirtti. DİSK/Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı olarak, “Bankamatikçi diye tabir edilen, çalışmayan, haksız kazanç elde eden, çalışanların hakkını gasp eden asalak işçileri hep birlikte tespit edelim. Çalışan ve emek harcayan işçilerin haklarını da hep birlikte korumuş olalım” yönündeki taleplerini her defasında ivedilikle ilettiğini söyledi.
Daha önce de, Bakırköy Belediyesi Tiyatro Müdürü Nilgün Güloğlu Ceyhan'ı kızı Ayşegül Nil Ceyhan'ın yüzde 70 devamlılık zorunluluğu olan bir üniversitede öğrenci olduğu halde, aynı zamanda belediye tiyatrolarındatam zamanlı SGK'lı olduğunu ve düzenli maaş aldığını duyduğunu ifade eden Adil Çiftçi, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, iddianın araştırılmasını istediğini ifade etti.



İŞE GİDİŞ GELİŞİYLE İLGİLİ HİÇBİR KAYDA RASTLANMADI!
DİSK 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, yapılan ön incelemeler sonucunda İlçe Kaymakamı Adem Öztürk tarafından, Bakırköy Belediye Başkanlığı Tiyatro Müdürü Nilgün Güloğlu Ceyhan, Tiyatro Amiri Muhterem Özdemir ve Tiyatro Müdürlüğünde sözleşmeli personel olarak çalıştığı iddia edilen Ayşegül Nil Ceylan hakkında soruşturma yapılmasına izin verildiğini söyledi.
Yapılan incelemeler sonucunda, tek başına işe alma yetkisi olmadığı halde, Tiyatro Müdürlüğü  yönetmeliği gereği üyesi olduğu ve aynı zamanda başkanlığını yaptığı Tiyatro Yönetim Kurulu kararı ile kızı Ayşegül Nil Ceylan’ı, 2008 yılındaÖzel Hizmet Sözleşmeli, Halkla İlişkiler, Yazı işleri ve Özlük birimlerinde SGK'sını da başlatarak personel olarak gösterdiği anlaşıldı.




Yine yapılan incelemeler sonucu Ayşegül Nil Ceylan’ın, 2013 yılında Dramaturg olma şartlarını taşımadığı halde, yineannesi Tiyatro Müdürü Nilgün Güloğlu Ceyhan tarafından ‘Yönetim Kurulu Kararı olmadan’ görev ünvanı ve görev yeri değiştirilerek Dramaturji bölümünde ‘Dramaturg’ olarak görevlendirildiği, mesai takip sistemi dışında bırakıldığı da tespit edildi.
Mesai takip defterinde ismi ve imzası bulunmayanAyşegül Nil Ceylan’ın, 2009 yılının Ağustos ayında mesai takip protek sistemine geçtikten sonra da;porkotek sisteminde ismi bulunmayan, kart basmayan, işe gidiş gelişiyle ilgili hiçbir kayda rastlanmayan ve yüzde 70 derslere devam zorunluluğu bulunan lisans eğitimi aldığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümündeki derslerine mesai saatleri içinde gittiği anlaşıldı.  SGK tarafından ibraz edilen dökümünde, işe başladığı tarihten 2016 yılı 9. aya kadar yaklaşık 8 yıl boyunca tam zamanlı çalıştığına dair hiçbir kayıt olmadığı halde, 30 gün üzerinden maaş aldığı tespit edildi.



Disk 2. Nolu Şube Başkanı yapılan incelemeler sonunda,  Ayşegül Nilgün Ceylan'ın görevlerinin gereklerine aykırı davranmak suretiyle haksız kazanç sağlayarak kamunun zararına sebebiyet verdiği, Tiyatro Müdürü Nilgün Güloğlu Ceylan’ın görevini kötüye kullandığı,Halkla İlişkiler, Yazı İşleri,  Özlük İşleri birimlerinden sorumlu İdari Amir Muhterem Özdemir hakkında da; görevi olan personelin giriş çıkışlarının takibini yapmak olduğu halde, görevini ihmal ederek söz konusu eylemin oluşmasına yardımcı olduğu anlaşılmış olup hakkında soruşturma açılması talebine İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’te olur imzası verdi.



Disk 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Tespit edilenler dahievrakta sahtecilik yapıldığının açık göstergesidir” diyerek, bana göre her ay sahte puantaj düzenlemek suretiyle resmi belgede sahtecilik suçu işlenmiştir. Bu belediyemizi ayrıca mali açıdan da zarara uğratmıştır. Olayların idari sorumluları hala görevde tutularak ta suç işlemeye devam edilmektedir” dedi.
Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi