Mart 2014'te dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve yönetimi tarafından kurumsal açılışı yapılarak yeni döneme devir edilen ve yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan huzur eviyle ilgili yetki alan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, yetkisini nasıl ve ne şekilde kullandığına dair bilgi paylaşımında bulunmaması Bakırköylüleri kızdırdı.

İskanının olup olmadığı bilinmeyen, belediye başkanının meclisten oy çokluğu ile 3. kişilere kiralama yetkisi aldığı Bakyaşam Evi’n de bir süredir devam eden çalışmalar, söylentilere neden olmuştu.

Gazetemizin ulaştığı broşürlerde Vahide Sultan Huzur Evi ismiyle hizmete açıldığı duyurusu yapılan Bakyaşam Evi ile ilgili bilgi vermeyen Bakırköy Belediyesi’ne soruyoruz.

1- Broşürlerde aynı adres ve özelliklerde hizmet vereceğini söyleyen Vahide Sultan Huzur Evi, Bakyaşam Huzur Evi’midir?

2- İskanı alınmış mıdır?

3- Yerel seçime girdiğimiz bu günlerde, öncesinde de defalarca sorduğumuz huzur eviyle ilgili bilgi vermeme sebebiniz nedir?

4- Yapılan protokol nedir?

5- Meclisten alınan yetkiye göre, Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Şefkat Huzur Evi’nin, Bakyaşam Huzur Evi’ne taşınması için 70 kişilik kontenjan protokolde yer alıyor mu?

BAKYAŞAM YAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 108 oda sayısı bulunan Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor.

Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restoran, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi