Bakırköy Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci oturumunda, en dikkat çekici olan gündem maddesi, halk arasında ‘’Özgürlük Meydanı’’ olarak da bilinen Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirilip, ‘’Tarık Akan Meydanı’’ olması önergesiydi. Başkanlık teklifi olarak gelen önerge, yapılan oylama sonucu AK Parti Gurubu ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık, CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

VATANDAŞ İSTEDİ, BAŞKAN YAPTI

Önergenin kabul edilmeden önce komisyonda değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek itiraz eden AK Partili Meclis Üyesi Servet Toromon’a, Meclis Başkanı Mahir Çelik cevap verdi. Çelik, Toromon’a cevap olarak Dr. Bülent Kerimoğlu'nun vatandaşlardan gelen teklife dayanarak böyle bir önergeyi direk başkanlık teklifi olarak meclise sunduğunu ifade etti.

PEKİ BAKIRKÖY HALKI GERÇEKTEN BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİK İSTİYOR MU?

Kent Yaşam Gazetesi olarak Belediye meclisinde alınan bu kararı, tam yerinde, yani Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ve esnafa sorduk. Vatandaşların çoğu Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değişmemesi gerektiğini söyleyerek bu karara tepki gösterdi. ‘’Tarık Akan’ı bizde çok seviyoruz ve saygıyla anıyoruz ama eminim ki Cumhuriyet adının buradan silinip, kendi isminin verilmesini Tarık Akan’da istemezdi.’’ Şeklinde fikir beyan eden vatandaşlar bu karardan oldukça rahatsız.

‘’BİZ İNCİRLİ CADDESİ’NİN TARIK AKAN CADDESİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİK’’

Alınan isim değişikliğine itiraz eden bir başka vatandaş ise, ‘’Biz Bakırköy halkı olarak belediyeye bir çok istekte bulunduk fakat bu istekler Cumhuriyet Meydanı’nın ismini değiştirmek için değildi. İncirli Caddesi’nin isminin değiştirilip Tarık Akan olması içindi. Cumhuriyet kelimesinin Bakırköy’ün en anlamlı mekanından silinmesi bizi rahatsız eder’’ ifadesini kullandı.

TARIK AKAN’NIN OĞLU DA İSTEMİŞTİ AMA BÖYLE DEĞİL!!!

Tarık Akan’nın oğlu Barış Üregül’ün 2016’da verdiği bir röportajda ‘’Babam Bakırköylü. Burayı çok severdi. Onun adının Cumhuriyet meydanı’nda anılmasını istiyorum. Bu yüzden meydanın isminin TARIK AKAN CUMHURİYET MEYDANI olarak değişitirilmesi için Bakırköy Belediyesi’nden onay alıp bunun için uğraşacağım’’ dediği görülüyor.

Gamze ÜNLÜ - Tolga ÖZDEMİR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi