2010'da Kadın Danışma Evi olarak hizmete giren ve dönemin şartlarına göre engelli vatandaşlara da hizmet verebilecek yapılanmaya sahip olan söz konusu Kadın Danışma Evi, şimdi Özgecan Kadın Danışma Evi olarak hizmet verecek. Şimdiki yapısı itibariyle engelli vatandaşlara hizmet veremeyen Kadın Danışma Evi'nin açılışına gelen engellilere çevredeki vatandaşlar ve motorsikletli  gösteri ekibi yardım etti.

"Açılışa halk katılmadı"

Bakırköy Belediyesi yönetimi tarafından 2010 da hizmete giren Kadın Danışma Evi nin önce yerini sonrada ismini değiştirip Özgecan Kadın Danışma Evi olarak hizmete açılmasına Bakırköy halkının ilgisizliği dikkat çekti.

" 7/24 hizmet verilecek"

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle, Bakırköy Belediye Binası yanında bulunan ve Sosyal Hizmetler bürosuyla yer değiştiren  “Özgecan Kadın Danışma Evi” açılışına, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Yasemin Cankurtaran, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Sabahat Akkiraz 'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve çalışanları katıldı.

"Kadın'a şiddet %1.400 arttı"

 Türkiye’de son 10 yılda kadına yönelik şiddette %1.400’lük bir artış olduğunu belirterek açılış konuşması yapan Kerimoğlu, kadına yönelik şiddeti evrensel ve yaygın bir toplum sorunu olarak gördüğünü ifade ederek, “Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin kaynağında cinsiyet ayrımcılığı yatmaktadır. Biz bu anlayışı reddediyoruz” dedi.  Kerimoğlu, danışma evinin sadece Bakırköylü kadınlara değil, kendilerine ulaşan tüm mağdur kadınlara  hizmet veren bir danışma evi olacağını" söyledi.

"Engelliler yine düşünülmedi"

Engelli Kadınların ise düşünülmediği gözlenen Danışma Evi’ne gelen engelli bir kadına Motorsikletli grubun yardım ettiği görülürken, bundan sonra ne olacak sorusu da akılları karıştırdı. Ayrıca zaten var olan Kadın Danışma Evi’nin yok sayılarak, sadece isim ve yer değişikliği yaparak, üstelik engellilerin de düşünülmeyerek, yeni açılıyormuş gibi kamuoyuna sunulması tepkiye neden oldu.

Selvi Sarıtaç

 

 

Editör: Haber Merkezi