Etkinlikler çerçevesinde ilçenin tüm kamu kurum ve kuruluş binalarını bayraklarla donattıran İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, “Bu devletin temeli Kurtuluş Savaşı’na dayanır. Kolay kurulmayan bu devlet, elbette ki kolay kolay yıkılmayacak, ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Düzenlenen yemekli anma programına gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak, Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, geçtiğimiz günlerde tayini çıkan İlçe Müftüsü Zakir Uzun, yeni atanan İlçe Müftüsü Selami Aydın, İlçe Tarım Müdürü Sinan Taşkır, ilçede görev alan tüm kurum müdürlükleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Selçuk Biber, Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, MHP İlçe Başkanı Ahmet Altun, İyi Parti İlçe Başkan Vekili Cem Lale ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemeğin ardından yapılan yemek duasıyla birlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, yeni atanan İlçe Müftüsü Selami Aydın’ın dualarıyla devam etti.

Masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, yemeğe katılan herkese teşekkür etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Günlü, “Şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

DEVLETİMİZ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

15 Temmuz darbe girişiminin sadece devlet yönetimine el koymak amaçlı değil, aynı zamanda ülkede kaos çıkarmak, milleti birbirine düşürmek, iç savaş çıkarmak ve bu ülkeyi işgale hazır hale getirebilmek için ortaya koyulmuş bir ihanet senaryosu olarak düşündüğünü söyleyen Günlü, özellikle ülkemizin güneyinde sınırların yeniden belirlenmeye çalışıldığı çabalarını gözlemlediklerini söyledi.

“Milletimizi bölmek için tarihte başkalarını kullanan bu güçler, 15 Temmuz'da Fetö Terör Örgütünü kullanarak vatanımızı parçalama senaryosunu sahnelenmeye çalıştılar” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Nazmi Günlü,  “Ancak bu Cumhuriyet öyle kolay kurulmadı. Bu devletin temeli Kurtuluş Savaşı gibi bir destana dayanır. Kolay kolay kurulmayan devletimiz, ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun talimatları önderliğinde, bu milletin askeri, polisi, emniyet güçleri ve halkıyla birlikte bu ihanet şebekesine karşı durduğunu ifade eden Günlü, “Bu millet canını ortaya koymuş, göğsünü siper etmiş, uçaklara, tanklara ve ağır silahlara dahi aldırış etmeden devletine, milletine, ülkesine, cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmış, dimdik ayakta durmuştur” diyerek konuşmasını sürdürdü.

HAK EDEN HERKES HESAP VERECEK

Devletimizin içine sızan hain işbirlikçilerin hızlıca temizlendiğini ve temizlemeye de devam ettiğini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan amansız mücadele devam ediyor ve devam edecek. Hak eden herkes yargı önünde hesap verecek. Bu millet bu mücadeleden de zaferle çıkacaktır. Aklından bu tür şeyler geçiren hainler varsa da bir daha cesaret edemeyeceklerdir”

 Konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını da anan İlçe Kaymakamı Günlü, gazilere bir kez daha minnet duygularını ve şükranlarını sunarak, şehitlere rahmet diledi. “Allah bir daha bu ülkeye böyle günler göstermesin” dedi.

Programın sonunda, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” diyen İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü katılımcıları tek tek uğurladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

.

Editör: Haber Merkezi